Чланице НВО „Маре Маре“ излажу рукотворине и сувенире

НВО Маре Маре ће у оквиру пројекта “Стари занати чувари културне баштине” приредити изложбу рукотворина и сувенира у Спа галерији Института Игало у уторак 14. марта у 18 сати.

Сувенири су настали у радионицама које је организовала НВО Маре Маре од септембра прошле до марта ове године. Посјетиоци ће моћи да виде торбе различитих намјена и дизајна, bookmarkere , мање и веће врећице са лавандом,  дизајниране рибе, морске звијезде, футроле за наочаре  и навлаке за украсне јастуке.

Користећи технике старих заната шивења, веза и хеклања десет полазница радионица су на крају пројекта израдиле преко стотину рукотворина и сувенира који су инспирисани морем и насљеђем Боке и Црне Горе.                   

Пројекат „Стари занати чувари културне баштине” имплементира се у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД)2, који финансира Европска унија, а који спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП). У Црној Гори РеЛОаД2 реализује се у партнерству са 15 локалних самоуправа, подијељених у пет кластера међу којима је „Costal Mastel” који чине општине Херцег Нови, Котор, Тиват и Будва.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here