Комунална полиција: ХДЛ у Суторини кажњен са 1 500 еура  због отпада

Службеници Комуналне полиције су  због  депоновања отпадног материјала у Суторини, код ХДЛ мола, новчано казнили правно лице јер није уклонио депонију смећа и амбалаже непосредно поред објекта.  

Према ријечима в.д. начелника Службе комуналне полиције Борислава Обрадовића, радници Чистоће су  20. фебруара  очистили комплетан простор око пословних објеката Лаковић и Воли у Суторинском пољу.

– Службеници Комуналне полиције изашли су на лице мјеста и одговорним лицима у тржним центрима, ХДЛ и Воли дали упозорење да се придржавају општинске Одлуке о комуналном реду, која се односи на одржавање чистоће, заштиту и чување јавних површина, као и Закона о комуналним дјелатностима. Закон се односи на забрану одлагања комуналног и другог отпада на мјестима, која нису предвиђена за ту намјену. Овдје је ријеч о комуналном отпаду, кесама, амбалажи и другим отпадним материјалима који потичу из тржног центра, казао је Обрадовић.

За прекршаје ове категорије у комуналном законодавству прописане су новчане казне од 1 500 до 7 500 еура за правно лице, а за исти прекршај кажњава се и одговорно лице у правном лицу у износу од 500 до 2 000 еура.

– Како се  прошле седмице поновио исти случај службеници Комуналне полиције су изашли на лице мјеста и утврдили да је одлагање комуналног отпада из пословног  објекта Лаковић, па је написан прекршајни налог правном лицу у износу од 1 500 еура, а одговорном лицу у правном лицу прекршајни налог у износу од 500 еура, објашњава Обрадовић.

Он је позвао и представнике тржног центра Воли 15. марта у просторије Комуналне полиције како би доставили  прекршајни налог и изрекли новчану казну, због депоновања отпада поред објекта ове компаније у Суторини.   

Редакција РТХН је у петак, 10. марта послала питања менаџменту ХДЛаковић о наведеним комуналним темама, о чему су и грађани имали примједбе.

Како сазнајемо, предузеће Чистоћа Херцег Нови сутра ће потписати Уговор са компанијом ХДЛ о одвозу комуналног и другог отпада у кругу овог трговинског центра.      

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here