Ватерполо ФИНА СK: побједа наде за Црну Гору

Ватерполо репрезентација Црне Горе остала је у игри за пласман на финални турнир Свјетског купа, пошто је синоћ у Подгорици у четвртком колу квалификација, савладала репрезентацију Аустралије 12:11 (2:2, 4:4, 4:5, 2:0).

Изабраници Владимира Гојковића успјели су да забиљеже побједу у драматичној завршници, голом Василија Радовића 16 секунди прије краја. Услов да се у јуну оде у Лос Анђелес је да сутра у последњем сусрету побједе репрезентацију Грчке.

Послије изједначене игре у првој четвртини, у другој дионици репрезентација Црне Гора води са 5:2 али ривал се не предаје и на полувремену резултат је нерјешен 6:6.
Почетком треће четвртине Саво Ћетковић и Данило Радовић су намјестили руку за 8:6. Услиједио је одговор Ламбија, али је врло брзо Мирослав Перковић био прецизан за 9:7. Неизвјесност је настављена, Аусталијанци са два гола изједначују резултат на 9:9. Аверка је донио предност Црној Гори, а преко Павилара и Едвардса Аустралија је повела 11:10 уочи последњих осам минута игре.
У финишу утакмице услиједио је расплет. Душан Матковић је на нешто више од три минута прије краја изједначио 11:11, а Василије Радовић је 16 секунди прије краја погодио за 12:11. Црна Гора се одбранила и постигла побједу наде да може стићи до трећег мјеста на турниру чији је домаћин.

Стријелци за Црну Гору: Мирослав Перковић три, Душан Матковић два, Данило Радовић, Kанстанин Аверка, Владо Попадић, Стефан Видовић, Алекса Укропина, Саво Ћетковић и Василије Радовић по један.
Резултати: Аустралија – Србија 6:10, Грчка – Шпанија 8:11, Црна Гора – Грузија 13:12, Црна Гора – Шпанија 6:10, Грузија – Аустралија 13:12, Шпанија – Грузија 20:10, Србија – Грчка 14:16, Црна Гора – Србија 9:11, Грчка – Аустралија 20:5 и Црна Гора – Аустралија 12:11.
Пласман: Шпанија девет, Грчка, Србија и Црна Гора по шест, Грузија три а Аустралија је без бодова.

Преостали мечеви: Шпанија – Србија, Грчка – Грузија, Аустралија – Шпанија, Грузија – Србија, Црна Гора – Грчка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here