У најлуђој трци уживали такмичари и посјетиоци

Најлуђа трка „Каротрц 2023“ одржана је данас на стази дугој око 700 метара од некадашњег хотела Рудник до Шквера. Велики број суграђана али и гостију испратило је трку која је окупила 143 екипе.

У категорији једносјед прво мјесто заузео је Ернес Сенадовић, друго Ахмер Сенадовић, а треће Немања Кашћелан сви из Котора. У категорији двосјед најуспјешнији су били Дражен и Никола Бобан из Пругова, друго мјесто припало је Бојану и Стефану Гојковићу из Херцег Новог, а треће Миодрагу Миловановићу и Милану Поповићу из Котора. У категорији тросјед прво мјесто освојили су Ахмер Сенадовић, Немања Кашћелан и Димитрије Тадић из Котора, друго Бојан и Стефан Гојковић и Бојан Булатовић из Херцег Новог и треће Миодраг Миловановић, Дејан Кустудић и Ивана Билафер.

Најстарији учесник трке био је Зоро Мартинети, 76 година, а најмлађа такмичарка Ана Кашћелан 14 година. Најспорији такмичар је Милош Милошевић из Требиња и он је добио лењу питу у облику корњаче од Јокине кужине, а најмашкаранији карић двосјед Никола и Вук Котур из Крушевца.

Промотер трке био је Антоније Пушић. У оквиру трке, донацијама учесника и посјетилаца прикупњено је 516 еура за лијечење наше суграђанке Снежане Кривокапић Радовић.

Трку карића организовала је НВО Машкаре, а дио је програма Празника мимозе. Ове године обезбијеђен је богат новчани фонд награда. Манифестацију су подржале Општина Херцег Нови и Туристичка организација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here