У МЕЉИНАМА ЗАПОЧЕТО РЈЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА СА ПОПЛАВАМА

Надлежни у Мјесној зајединици Мељине започели су ријешавање дугогодишњег проблема са поплавама и изливањем ријеке Немиле.

Како је за РТХН казао предсједник ове МЗ Драган Андрић, завршен је пројекат за регулацију ушћа Немиле, обезбјеђене су све дозволе и може се кренути у реализацију.

– Сретна околност је што је наш грађанин, Боро Лучић, дошао на позицију директора Управе за јавне радове, па се надамо да ћемо сада „имати прођу“. Знамо да је то ушло и у државни буџет и требало би да ове године буде ријешено, на задовољство свих грађана – наводи он.

Андрић је казао да се највећи проблем са поплавама јавља код кружног тока. Пројектом је предвиђено скидање двије највеће цијеви, које представљају сметњу када се током велике количине падавина зачепе.

– Трећа ће, колико сам разумио из тог пројекта, бити остављена као тунел кроз који ће вода моћи несметано да пролази. Пројекат су урадили стручњаци, па мислим да ће реализацијом тог пројекта проблем поплава коначно бити ријешен – сматра Андрић.

У току су радови за одвођење атмосферских падавина испред ветеринарске амбуланте у Немилој, гдје такође постоји проблем плављења. Биће постављена решетка и пробијен сливни дио за одвод. Први човјек МЗ Мељине казао је да увијек постоји потреба за изградњом нове инфраструктуре, поред одвода, ту су тротоари, пролази, пјешачке стазе, јавна расвјета.

Он је подсјетио да је овај Савјет МЗ за претходне четири године урадио пјешачkи тунел, мост преко Немиле, тротоар и ограда према Подима, као и на расвјету на том потезу, што није било лако током пандемије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here