Интересантна позоришна понуда током марта и априла

До краја мјесеца на сцени дворане Парк биће изведене двије представе којима ће бити обиљежени Свјетски дан позоришта за дјецу и младе – 20. и Свјетски дан луткарства 21. март, али и сарадња са најстаријим позориштем у Србији – Књажевским српским театром из Крагујевца. У ЈУК Херцег фесту приводе крају и припреме за овогодишње 28. Херцегновске апрлиске позоришне свечаности. 

Представа Књажевског српског театра из Крагујевца “Успомене на Црвену заставу” прва је у низу позоришних програма. Комад ће бити изведен 16. марта, а приказује се као резултат споразума о сарадњи Херцег Феста и крагујевачког позоришта, прича за РТХН Милина Ковачевић из херцегновске кровне установе културе.

Милина Ковачевић, ЈУК Херцег фест

– Прича је јасна асоцијација на вријеме самоуправљања велике Југославије. Носталгична представа, за коју је текст писао Милован Мрачевић, сада драмски аутор са три изведена текста, који је поријеклом из нашег краја. Вијек је провео у Канади, сада се настанио у Београду и активан је писац, а углавном ствара из области историјског позоришта – објашњава она.

Представа „Успомене на Црвену заставу“

Свјетски дан позоришта за дјецу и младе – 20. и Свјетски дан луткарства 21. март у биће обиљежени играњем дјечије представе “Златокоса” Мостарског позоришта.

– Представа ће по нашој препоруци гостовати и у другим градовима који су нам близу, а у Херцег Новом 23. марта, са додатним извођењем за малишане из херцегновских вртића наредног јутра – информише Ковачевић.

Представа „Златокоса“

Током претходних мјесеци у Јавној установи Културе Херцег Фесту припремали су за предстојеће Хецрегновске априлске позоришне свечаности, а у наредним данима биће познат и репертоар.

– Прва седмица је скоро већ потпуно заказана, а надам се да ћемо до 20. марта имати формиран програм, када ћемо у пустити карте у претпродају. С обзиром на представе које су у плану, биће значајно да се на нашој благајни може остварити попуст за улазнице, које ће бити нешто скупље, што су представе веће и спектакуларније. Тема овогодишњег ХАПС-а је “Позориште и музика” – казала је Ковачевић.

Традиционална манифестација Херцегновске априлске позоришне свечаности, чије је ово 28. издање, почеће 17. априла и трајаће до краја мјесеца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here