Албатрос на крилима Милице Вулетић бољи од Мораче

У сурету 16. кола Супер лиге, Албатрос је у Спортском центру у Игалу побиједио екипу подгоричке Мораче 3:2, по сетовима 25:14, 25:16,24:26, 20:25, 19:17.

Утакмица која је трајала 94 минута потврдила је да одбојкашице Албатроса нису у форми. Сада је дефинитивно јасно да ће у доигравању првенства ући са четвртог мјеста, па ће жеља да играју у финалу плеј офа бити тешко остварљива, јер у полуфиналу иду на комшије ЖОК Херцег Нови, а добити лидера првенства ове сезоне готово је немогући задатак.

Домаћи састав у прва два сета био је бољи у свим елементима игре и умјесто да трећим сетом окончају утакмицу, Анђела Кукобат и саиграчице губе на разлику.

У четвртом дијелу утакмице разиграле су се гошће, гдје је своје вече имала Лара Јововић са чак 30 поена.

У тај брејку пуна неизвјесност, који на разлику добијају дјевојке Бранке Обрадовић, којој су са два освојена бода играчице честитале рођендан. Доминирала је Милица Вулетић, која је при резултату 14: 10 за Морачу, са три блока узела поене противницама, сачувала чак три меч лопте за Подгоричанке и донијела побједу Албатросу.

У домаћем тиму четири одбојкашице имале су двоцифрен учинак, Анђела Кукобат 15, Јелена Бијеловић 12, Александра Шћекић и Александра Ћировић по 10. Остале поене су освојиле: Олга Павлишчук 9, Милица Вулетић 8, Ања Поповић 4, Марија Батинић и  Анастасија Трипковић по 3 поена. Екипа Мораче имала је 39 грешака.

На другој страни најбоље су биле  Сара Јововић са 30 и Сања Рудан са 13 поена, док је екипа „Албатроса“ имала 29 грешака.

У овом колу у бокељском дербију лидер Херцег Нови данас гостује у Тивту екипи  Академије, а почетак сусрета заказан је за 15 сати.

Фото: ЖОК Албатрос

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here