Радници Дома здравља тврде да раде у страху, Ђекић да је протест политизован

Запослени у Дому здравља Херцег Нови организовали су данас протест, јер, како тврде, од доласка новог вд директора раде у страху, а многи се из тог разлога нису појавили на протесту.

На протесту је саопштено да су против неких поднесене кривичне пријаве и да министар Шћекић мора да буде упознат са ситуацијом и подржи раднике, казала је медицинска сестра Тамара Ђучић.

-Ту смо због пацијената, не због директора. Исти посао радимо који год да је директор. Зашто се сестре ротирају, да ли је то из хира, зашто се уписујемо кад долазимо, а не уписујемо се кад излазимо, а радимо прековремено, наводи Ђучић.

Наводи да су у једној од одлука исписане лажи, због чега је писала приговор и тражила састанак са Ђекићем, који је то у више наврата одбио, чак је наредио секретарици да не прими приговор.  Случај је, каже, била приморана да пријавил у Центру безбједности.

-Након што сам то завела, послије четири дана сам добила анекс уговора о раду да сам пребачена у амбуланту Бијела за стално иако сам везана за др Кривокапић са којом радим 15 година. Трпе и пацијенти, највише сада јер не  можемо да радимо пуном снагом јер имамо проблеме, истакла је Ђучић.

Споран је и папир са одлуком да је Ђучић задужена за централну апотеку, што како тврди није тачно. Директор, како истиче приговор на ту одлуку није хтио да овјери због чега се обратила Центру безбједности.

Вд директор Дома здравља, Алекса Ђекић каже да је изненађен протестом, те да политика и овог пута управља угледом једне институције каква је Дом здравља.

-Према информацијама којим располажем организатор протеста је Јован Суботић заједно са представницима Новске листе, који су упорно телефонским путем притискали запослене као и дио гласача Демократа, који су мене телефонским путем обавијестили да  се неће придружити овим протестима. Жао ми је љекара који су изманипулисани и доведени у ситуацију да неко преко њих сакупља политичке поене.

Поједини љекари су изманипулисани, додаје Ђекић, ношени свим политичким тензијама те имају одређене политичке циљеве.

-Колико је лош статус љекара у Дому здравља изнијећу вам један податак. Плата изабраног доктора, који протестује, за децембар износи 2.132,83 еура без потицаја, са потицајем 2.860 еура. За исти мјесец, плата радника са средњом школом износи 1.026,40 еура. Ако је то за протест, онда ја не треба да будем овдје, истакао је Ђекић.

Свим радницима је омогућен разговор са директором као и грађанима, додаје Ђекић, и тврди да нема притисака.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here