Међународни Мимоза плесни фестивал у Дворани „Парк“

Међународни Мимоза денс (данце) фестивал са око 800 играча из Црне Горе и региона, у организацији Културно спортског центра „Диано“ биће одржан сутра  у Дворани „Парк“. Претходиће му у Градској кафани вечерас (10. март) плесно вече.

Идеја за организацију плесне вечери, према ријечима директорице КСЦ Диано, Антоније Ђуровић Новоселас,  је да се плесна музика врати у наш град.

-Премда сваку музику можемо звати плесном. Овд‌је причамо о „social dencing“ музици: Бечки валцер, Енглески валцер, танго, ча-ча-ча, румба самба. Наша идеја је да то вратимо у град. Велики број плесача се јавио и мислим да ће бити интересантно вече. Сви суграђани су позвани да дођу у Градску кафану од 20 сати , потребан је и одређени дрес код и обавезна резервација мјеста, казала је Ђуровић.

Мимоза денс фестивал окупиће 800 играча који су распоређени у плесне и узрастне категорије.

-Фестивал је такмичарског карактера и идеја је да се гаји плесна умјетност. Имамо од категорије бејби која се не оцјењује до такмичара од  30 година подијељене на сегменте. Постоје и стилске категорије од савременог класичног балета до опен категорија која дозвољава микс стилова, казала је Ђуровић.   

Фестивал ће завршити програмом „Гала вече“  на које ће бити представљено 10 најбољих кореографија које жири оцијени са највећим бројем поена, а три најуспјешније ће добити новчане награде. Подршку фестивалу пружили су Општина Херцег Нови и ЈУК Херцег фест. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here