„Фурија“ неумољива

wpolo.me

У дерби сусрету другог кола Б групе Свјетског Купа између Црне Горе и Шпаније није било изненађења. Репрезентација Црне Горе је поражена 10:6 (1:0,5:2, 2:3,2:1).

У првих осам минута игре може се рећи да је репрезентација Црне Горе предвођена голманом Петром Тешановићем била на нивоу. Одбрана сигурна али без рјешења у нападу. Гости су постигли само један погодак а стријелац је био Маларах.

У другом кварталу утакмице „црвена фурија“ сходно свом имену кренула је фуриозно и нумољиво решетала мрежу голмана Тешановића и брзо су повели са 5:0. У финишу ове четвртине Аверка који иначе игра у Сабадељу савладо је свог клупског колегу за 5:1. После двије пречке синоћ најбољи против Грузије Ђуро Радовић је коначно погодио гол ривала.До великог одмора Бустос је погодио за 6:4.

Трећу четвртину ,,ајкуле” су у нешто боље. Голом Аверке у самом финишу приближили су се ,,фурији” на два гола (7:5). Онда се десило нешто слично као из претходне четвртине. У финишу (13 секунди прије краја) Тешановић је примио гол и било је 8:5. Од тада је репрезентација Шпанија контролисала дешавања у базену, водила је са 9:5, 10:6 и мирно је привела утакмицу крају.

Стријелци за Црну Гору су: Канстанин Аверка два, Ђуро Радовић, Душан Банићевић, Аљоша Мачић и Марко Мршић по један. Голове за Шпанију, постигли су: Рожер Тахуљ три, Алехандро Бустос и Алберто Мунариз по два, Алберто Баросо, Фелипе Пероне и Блаи Маларах по један.

Трећег дана турнира, играће Србија и Грчка, односно Шпанија и Грузија, док ће Црна Гора играти у суботу против селекције Србије у 17 часова и 30 минута.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here