Рађеновић: Све снаге усмјерене да трајект „30. август“ буде на услузи од сутра

Трајект „30 август“ требало би да заплови сутра, потврдио је за РТХН предсједник Управног одбора Морског добра Блажо Рађеновић. Цјеновна политика ће бити на корист грађанима, уз посебне повољности за одређене категорије и мјесечне претплатнике.

Трајекту је додијељено име и очекује се да се ускоро завијори и црногорска застава. Сви напори уложени су да овај сервис буде доступан грађанима већ сутра, казао је Рађеновић.

– Дајемо све од себе да овај сервис поставимо на здраве ноге како смо то и зацртали. Увијек се деси неки процедурални поступак, деси се да се по један папир чека и то је једини разлог који евентуално може одложити за дан, два почетак саобраћања трајекта на линији Каменари – Лепетане, казао је Рађеновић.

Грађани немају разлога за бојазан по питању сигурности током превоза са једне на другу страну залива.

предсједник Управног одбора Морског добра Блажо Рађеновић

– И овај, као и трајект Василије, као и сви будући који ће доћи су потпуно безбједни, имају сву потребну документацију и лиценце за обављање трајектног превоза. Када се завршила формалност у процедуралном смислу у додјељивању имена, што је Министарство капиталних инвестиција урадило данас, као и додјеле црногорске заставе, он ће моћи да заплови и да пружа сервис грађанима што ће значајно утицати на смањење саобраћајне гужве на трајектном прелазу, казао је Рађеновић.

Цјеновна политика ићи ће у корист грађанима, бесплатан ће бити превоз пјешацима и бициклистима, а посебне повољности очекују одређене категорије становништва.

– Никада више се неће десити да када пожари букте чекају возила ватрогасних јединица или хитне помоћи, полиције, војске… Посебне повластице имаћемо за особе са инвалидитетом, појаснио је Рађеновић.

Како је казао Рађеновић, ван сезоне цијена карте ће бити четири до четири и по еура, а током љета пет, док ће мјесечна претплатна карта коштати од 80 до 100 еура, дакле 2,5 еура дневно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here