У част свим дамама одржан програм „Живот жене је љубав“

У организацији Херцег феста и Општине Херцег Нови, а поводом 8 марта Дана жена  у Дворани Парк одржан је музичко поетски програм „Живот жене је љубав“ . У програму су учестовали пјесникиња Теодора Ковач, вокална солисткиња Јована Мустур Ражнатовић уз клавирска пратња Дејана Кривокапића и трио БИС.

Ред музике и ред поезије били су дио програма под називом „Живот жене је љубав“ одржаног у Дворани Парк поводом Дана жена. Оперска умјетница из Херцег Новог Јована Мустур Ражнатовић извела је најљепше оперске домаће и љубавне мелодије, али и своје двије композиције.

– Дивно јутро и програм који је осмислила наша драга Витка Вујновић и направила комбинацију музике и поезије. Програм је назван Живот жене је љубав и хтјели смо да започнемо јутро љубављу, што је и суштина овог празника. Ту тематику је пратио и избор музике јер љубав је све, смисао живота, а на репертоару су биле најљепше класичне композиције. Желим свим дамама да честитам Осми март и да им пожелим да буду увијек срећне, вољене, храбре, јаке током цијеле године, казала је Мустур Ражнатовић.

Пјесникиња Теодора Ковач рецитовала је одабране стихове Константина Симонова, Десанке Максимовић, Васка Попе, Босиљке Пушић, као и своју поезију.

– Поезија коју сам говорила, а која у средиште ставља љубав и жену, говори о безвреном значају жене у нашем свакодневном животу, а које наш живот чине љепшим. Акценат је на женској љепоти, прије свега унутарњој и да свакога дана треба да посветимо пажњу женама које су око нас јер је њихова љубав ту за нас када год нам је потребно. Треба да се подсјећамо колико су значајне за цијели свијет. Чини ми се да празници неријетко акцентују само тај један дан, сви их се тада сјетимо, поклонимо им цвијет или поклон, а у осталим данима као да су запостављене. Све праве ствари за које се боримо проистичу из љубави која је основни покретач свега лијепог и доброг, казала је Ковач. 

За клавирску пратњу био је задужен професор Дејан Кривокапић, а програм је водила новинарка Жељка Чепић. За све посјетиоце уприличено је дружење уз херцегновски трио БИС.

Организатори су Општина Херцег Нови и ЈУК Херцег фест, а у креирању програма су сарађивали Мирослав Бобо Милановић, уредник музичких програма у Херцег фесту, Данило Бабовић и Витка Вујновић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here