Основци показали емпатију, креативност и хуманост

Ученици ОШ „Орјенски батаљон“ приредили су данас „Осмомартовски хуманитарни базар“ у холу школе у Бијелој, а сви изложени експонати и производи су њихов ручни рад. Радост даровања мајци била је покретачка енергија, захваљујући којој је настао, али је и продат, велики број сувенира.

Директорица школе, Наташа Франић објашњава да је циљ базара прикупљање средстава за куповину рачунара за учионицу информатике, док ће дио бити уплаћен и у хуманитарне сврхе.

Наташа Франић, директорица ОШ „Орјенски батаљон“

– Кроз базар школа је имплементирала активности у оквиру пројеката које реализујемо у нашој установи, а то су демократске компетенције, кључне компетенције, еко школа, одрживи развој, вриједности и врлине. Такође, ученици су показали и предузетничке способности, које развијају и изучавају кроз изборни предмет Предузетничко учење – наводи она.

У организацији базара учествовале су еко и ликовна секција, која је израђивала маске прича Франић.

– То је све повезано са Празником мимозе, који се традиционално одржава у нашем граду, а како је 8. март међународни празник, наставници који предају стране језике имали су за циљ промоцију државе чији језик ученици изучавају – казала је она.

Одзив на базар традиционално је добар у овој школи, због чега је директорица Франић похвалила ученике, али и родитеље.

Наставница ликовног, Александра Ћоровић наводи да је највише експоната настало на часовима ликовног и изборних предмета ликовна радионица и предузетништво.

Александра Ћоровић, наставница ликовног

– Ту је настала већина радова, али подржали су нас разредна и предметна настава, гдје имамо штанд са радовима посвећеним италијанској, енглеској, украјинској, руској и наравно нашој, односно црногорској култури – објашњава Ћоровић.

Кроз корелацију свих предмета у ОШ „Орјенски батаљон“ базар је доведен на ниво наставног процеса, док су ђаци укључени у израду сувенира. Ћоровић истиче да се дјеца, као и родитељи, увијек радо одазову.

– Рад на оваквим стварима је занимљив, јер кад треба некоме нешто поклонити, дјеца су пуна радости и весеља и док праве, наставили би још, али мислим да смо довољно приказали ове године. Надам се да ће убудуће бити одзива за овако лијепе и хуманитарне акције – поручила је Ћоровић.

Ученици млађих разреда израђују сувенире уз помоћ наставника, док у старијим разредима већ све самостално раде, а родитељи увијек имају жељу да виде шта је све настало у сарадњи са школом, али и кући у кругу породице, казала је Ћоровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here