Заказивање и преглед код изабраног љекара не могу бити у истом дану

Дом здравља Херцег Нови

У Дому здравља Херцег Нови заказивање и преглед код изабраног љекара не могу бити у истом дану, а како објашњава вд директора, Алекса Ђекић, ријеч је о грешци у електронском систему пријављивања.

Истиче да ће из Дома здравља упутити допис, како би грешка била уклоњена, али да рјешавање тог проблема није у њиховој надлежности.

– Грађани када дођу преглед могу заказати само за неки други дан, иако су лично присутни. Тог дана, једноставно ни оператер ни рачунар немају могућност да га убаце кроз систем код изабраног љекара. Постоји могућност једино да буде пријављен као пацијент који нема заказан преглед, то се обично тако и ради – објашњава он.

Алекса Ђекић, вд директора Дома здравља Херцег Нови

Што се тиче притужбе да се одржавају састанци у временском интервалу када пацијенти чекају свој преглед, та информација је д‌јелимично тачна.

Због новонастале ситуације, и створене гужве у чекаоници, одржани су хитни састанци само два пута, са циљем да се ситуација што прије ријеши и несметано одвија пријем пацијената. Директор Дома здравља се извињава грађанима и грађанкама Херцег Новог који су дуже од предвиђеног чекали прегл

Ђекић истиче јако добру сарадњу са Заводом за хитну медицинску помоћ, гдје је тренутно присутан кадровски дефицит.

– Трудићемо се да ту наставимо коректну сарадњу, с тим што морамо водити рачуна да та сарадња са њима у односу који од нас подразумјева уступање љекара, не доведе процес рада у Дому здравља у неку позицију која не би била захтјевна и адекватна самој институцији – поручио је он.

Дом здравља мора да води рачуна о својим пацијентима и запосленима, али ће помагати Заводу колико год буде у могућности, закључио је вд директора Алекса Ђекић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here