Затворена ЦКБ-банка у Бијелој, до средине маја нова филијала Хипотекарне банке

Бијела

Грађани Бијеле, Рисна, Мориња и новске ривијере петицијом са више од хиљаду потписа, нису могли да се изборе за опстанак филијале ЦКБ банке у Бијелој, која је затворена 3.марта, али ће до средине маја добити нову пословницу Хипотекарне банке у Бијелој.

Према ријечима предсједника МЗ Бијела Николе Самарџића, пословница посебно значи мјештанима, привредницима и гостима јер готово од Котора до Мељина немају банку.

– Жељели смо да пословница  ЦКБ банке остане у Бијелој. Били смо затечени одлуком менаџмента ЦКБ банке да 3. марта затвори банку у Бијелој. Велики је број грађана који користе услуге те банке у Бијелој, јер од Котора нема банке до Мељина осим Хипотекарне банке у Портоновом, објашњава Самарџић.

Велики број фирми је користило услуге ЦКБ банку у Бијелој, уплаћивало пазаре, као и велики број пензионера и туриста:

– Стварно нам није логично да се банка затвори. Нисмо сједили скрштених руку. Захваљујући предсједнику Општине одмах смо позвали представнике Хипотекарне банке, који су први изразили жељу да отворе нову филијалу у Бијелој. Могу да најавим да ће бити отворена филијала Хипотекарне банке у самом центру Бијеле, у новој згради Роминга, која је изграђена на некадашњем паркингу Бродоградилишта, поред магистрале, најавио је Самарџић.

Он очекује да ће нова пословница Хипотекарне банке у Бијелој, бити отворена до средине маја.

– Потребно им је два мјесеца да би испоштовали све њихове законске процедуре. Позивам грађане да пређу на Хипотекарну банку, јер ће у Бијелој имати приступ и моћи ће да користе њихове услуге. Та банка ће бити на услузи свима. Могу да дођу и у просторије Мјесне заједнице у Бијелој, да се инфоримишу за процедуру, како би отворили рачун у Хипотекарној банци. Можемо да их упутимо и помогнемо грађанима, како би били спремни за отварање банке у мају и да не би стварали гужве на шалтерима, позвао је Самарџић.

Претходно је прикупљено око 1000 потписа петиције против затварања филијале у Бијелој, која је упућена ЦКБ банци, а која није испоштовала захтјеве грађана, мјесних заједница, привредника, пензионера од Рисна до Мељина.

-Они то нису разматрали и донијели су одлуку да затворе њихову пословницу, јер је ово њихова четврта филијала у граду. Мјесна заједница Бијела са осталим, уз помоћ Општине Херцег Нови је пронашла алтернативно рјешење и довели су у Бијелу другу банку, која ће бити отворена прије сезоне и бити на услузи грађанима на ширем подручју. Тако нећемо морати да идемо до Мељина, Херцег Новог да уплаћујемо пазаре и подмирујемо основне потребе везане за банку, истиче Самарџић.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here