Саво Матковић други на зимској трци на Бјеласици

Саво Матковић

Члан планинарског клуба Нискогорци из Херцег Новог, бивши члан ФК Орјена, Саво Матковић, на 9. зимској трци „Bjelasica Winter Adventure Race” са временом 2 сата и 32 минута заузео је треће мјесто у апсолутној категорији, као и другo у оквиру лиге планинског трчања Планинарског савеза Црне Горе.

Трка у нордијској дисциплини на скијалишту Колашин 1600 на ски центру Бјеласица окупила је 80 такмичара, који су по тешком времену и густој магли морали да пређу 13 километара на крпљама.

Прво мјесто у обје категорије припало је Бранку Балтићу из Мојковца, други у апсолутној категорији био је Бошко Шћепановић, док је у лиги планинског трчања треће мјесто припало Денису Воробеву из ПК Субра Херцег Нови.

Члан АК Нискогорци, Саша Кулиновић због магле је залутао и изашао са стазе, док су из његовог клуба учествовали још и Лазар Милојевић и Горан Балтић.

Из клубова Субра, Муника и Балкан учествовали су Горан Становчић, Вукашин Ћировић, Веско Ђукић и Јевгеније Попов.

Саву Матковићу и осталим Новљанима на постигнутим резултатима честитала је предсједница Планинарског Савеза Црне Горе, Татјана Ивановић, нагласивши да Новљани, који имаљу планинску љепотицу Орјен, настављу да баштине традицију зимских спортова на снијегу и постижу добре резултате.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here