Зима 2023: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, пријеподне тек понегдје, а од средине дана повремено и мјестимично се очекује киша, крајем дана и током ноћи на приморју понегдје и пљускови и грмљавина. На крајњем сјеверу и сјевероистоку, дужи периоди сувог времена и знатно мање падавина, а у вишим планинским предјелима, понегдје снијег и сусњежица, првенствено крајем дана и током ноћи. Вјетар јужних смјерова, мјестимично умјерен до јак. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 16 степени.

Струја

Због радова на мрежи данас су без струје, од 8:00 до 15:00 сати, Зеленика, Сасовићи, Ногуловићи, Аврамовићи, Кути, Кутско поље, Марићи, Накићеновићи, Опачица. Струју неће имати, од 8:00 до 13:00 сати, Пријевор, Беци, Шћепошевићи, Лучићи.

Сутра (6. март) струју неће имати, од 8:00 до 12:00 сати, подручје око виле Тонсати.

Измјена режима саобраћаја

Због изградње канализационе мреже забрањен је саобраћај на локалном приобалном путу у насељу Зеленика – улица Жупе Драчевице, на потезу од зграде Старо кино до раскрснице код зграде Дома пензионера. Забрана саобраћања овом дионицом важи  до 14. марта.

Аутобуска станица

Аутобуски саобраћај је и овог јутра по реду вожње, нема кашњења ни у доласцима ни у поласцима, а локални саобраћај ка градовима у Црној Гори се одвија по устаљеном распореду. Мјеста има у свим правцима.

Од јуче је у функцији и фиксни телефон 321 225, као и 069 017 100, број телефона гдје су доступне и апликације Viber и WhatsApp, а грађани се могу информисати и путем портала www.autobuskahercegnovi.com.

Аеродроми Црне Горе

Само два лета за данас са тиватског аеродрома, оба ка Београду у 8:00 и 15:20 сати. Са подгоричког аеродрома данас пет летова ка Београду, као и летови ка Истанбулу, Љубљани, Атини, Бечу, Лондону.

АМСЦГ

Учеснике у саобраћају очекују углавном суви коловози на већини путева у земљи. Магла смањује видљивост по котлинама и дуж ријечних токова. Дуж клисура и усјека могући су ситнији одрони. Возачима се савјетује да прилагоде вожњу условима на путу и поштују правила саобраћаја.

На трајектној линији Каменари-Лепетане саобраћа један трајект, од 22.00 до 06.00 часова. Аутобуси и теретна возила се преусмјеравају на пут заливом.

Интензитет саобраћаја је умјерен на путевима ван градских средина.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 10 саобраћајних незгода   у којима су двије особе задобиле лакше повреде

За додатне информације позовите 19807!

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here