Јубиларна „Торта за осмијех“ – Слатки залогаји и весела лица малишана у Дјечијем дому у Бијелој

Хуманитарна акција Омладинског центра Херцег Нови  20.  „Торта за осмијех“, за штићенике Дјечијег дома Младост организована је у просторијама Дома у Бијелој.

 Данас је у Дјечијем дому „Младост“ свечано. Дјеци је приређено дружење уз слатке залогаје торти, које су даривале бројне организације, Општина, фирме, грађани. Ово је манифестација која пуних 20 година увесељава штићенике установе у Бијелој.

У Дом је стигао велики број торти из Херцег Новог  и других црногорских општина, али и од дугогодишњих пријатеља из иностранства. Овој хуманитарној акцији одазвали су се појединци, установе и институције са жељом да малишанима у Дому измаме осмијехе и упуте поруку да, могу да рачунају на подршку шире заједнице.  

 Предсједник НВО „Омладински центар Херцег Нови“ Милијан Мијовић је казао да је ово већ 20 година како организују хуманитарну акцију „Торта за осмијех“ за дјецу Дјечијег дома Младост у Бијелој.

– Најприје је замисао била да то буде акција локалног карактера, али је она превазишла те оквире и постала регионална и међународна манифестација. Долазе нам хумани људи из Словеније, Македоније, свих крајева Црне Горе, привредници, појединци, невладине организације…Презадовољни смо одзивом. Захваљујем се грађанима Херцег Новог. Није битно колики је број торти, сваке године су све маштовитије…Сви се трудимо да измамимо све више дјечијих осмијеха, поручио је Мијовић.

Директорица Дјечијег Дома Младост у Бијелој Марела Савић подијелила је утиске  да је данас ово највеселије мјесто на којем је дјеци поклоњена пажња:

 – Лијепо је и весело са много торти, много радости и срећним дјечијим осмијесима. Ово је традиционална манифестација, јубилеј 20 година. Ова акција представља радост за дјецу а и ми се радујемо са њима. Ово је посебан дан за нашу дјецу, поручила је Савић.

Она се захвалила  партнерима Омладинском центру, Општини Херцег Нови, институцијама, привреднимцима и свима који учествују у овој хуманој акцији.

Бранка Буковец из Словеније, почасна грађанка Херцег Новог, добротоворка, увијек се радо одазива на хуманитарне активности, посебно за штићенике Дјечијег дома Младост:

Бранка Буковец

– Драго ми је и свима који су са мном да можемо да будемо са вама на двадесету годишњицу ове племените акције, коју је организовао Омладински центар. Много смо радили са њима и њиховим волонтерима и у другим активностима, које су се дешавале свих ових година. Са великим поштовањем смо данас са вама и дјецом, казала је Буковец.

НВО Омладински центар и Дјечији дом Младост подијелили су свим учесницима у акцији Захвалнице за учешће у хуманитарној акцији „Торта за осмијех“, међу којима и колективу РТХН додијељена Захвалница.

Захвалница

Дјецу и госте забављала је клапа „Стари капетан“ тако да је атмосфера била весела и разиграна уз прегршт добрих порука и жеља за малишане којима је можда и важнија пажња него слаткиши.

Сличне манифестације требало би да по угледу на Омладински центар, буду уприличене и чешће, јер наше мало њима значи радост.

1 COMMENT

  1. A gdje je ove godine torta Gradski Vodovod i Kanalizacija Herceg Novi?
    Debeli minus ako je ta organizacija ove godine nije donirala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here