Лос Анђелес – Циљ Гојковићеве селекције

Владимир Гојковић

Ватерполо репрезентација Црне Горе завршила је јуче шестодневне припреме у Kотору са репрезентацијом Аусталије у склопу припрема за турнир Дивизије један, групе Б, новоформираног такмичења Свјетског купа који се игра у Подгорици од 8. до 14. марта.

Ривали изабраницима Владимира Гојковића су селекције: Грузије,Шпаније, Србије, Аустралије и Грчке. Ново окупљање заказано је вечерас у Подгорици. Пред почетак овог такмичења које стартује у сриједу сутра је заказана у Подгорици прес конференција са почетком у 12:30.

На пресс конференцији ће се обратити предсједник Савеза Ђуро Марић, селектор Владимир Гојковић, као и играчи Петар Тешановић и Стефан Видовић. На овом приликом Владимир Гојковић саопштиће састав, који има задатак да избори прва три мјеста и пласман на завршни турнир у Лос Анђелесу Свјетски куп, новоформирано такмичење под окриљем ФИНА, који је замјена за Свјетску лигу је први корак, први велики изазов на путу ка остварењу примарног циља, а то је пласман на Олимпијске игре у Паризу. Визе за Париз дијелиће се на свјетским првенствима у Фукуоики и Дохи, односно на Европском првенству у Израелу, али је за младу репрезентацију Црне Горе, Свјетски куп од великог значаја, јер је неопходно да се потенцијал који имају , преточи у неопходни квалитет за врхунске резултате на навеликим такмичењима у овој години.

Распоред турнира у Подгорици, 8.март: Аустралија – Србија (15.30), Грчка – Шпанија (17.30), Црна Гора – Грузија (19.30); 9. март: Црна Гора – Шпанија (17.30), Грузија – Аустралија (19.30); 10. март: Шпанија – Грузија (17.30), Србија – Грчка (19.30); 11. март: Црна Гора – Србија (17.30), Грчка – Аустралија (19.30); 12. март: Црна Гора – Аустралија (17.30), Шпанија – Србија (19.30); 13. март: Грчка – Грузија (17.30), Аустралија – Шпанија (19.30); 14. март: Грузија – Србија (17.30), Црна Гора – Грчка (19.30).

Друга група се игра у Загребу у истом термину.

Играће: Хрватска, Италија, Мађарска, Француска, САД и Јапан. Финални турнир је у Лос Анђелесу крајем јуна, а учествоваће по три најбоље селекције из група у Подгорици и Загребу, односно, двије екипе из Дивизије 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here