Kарневалске групе ошарениле град и призвале прољеће

Међународне карневалске групе које су ове године дошле из Црне Горе, Србије, Македоније, БиХ, Хрватске, а први пут и из Италије и Грчке наступиле су испред бине код некадашњег ресторана Галеб.

Представљању карневалских група претходио је наступ Градске музике и мажоретки, а прва група била је маска херцегновске НВО Машкаре „Бокеција“, која је на креативан начин повезала Боку и Венецију. Након њих на сцену су изашла маска „Бабушке“ которске групе Kосмополитанке, која постоји већ 20 година.

Под редним бројeм три наступила је маска „Плаве стријеле“, коју чине ученици ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина. Плава стријела симбол је смирености и сигурности. Плесни клуб Паганини са машкаром „Неумске мажоретке“ наступили су под редним бројем четири.

Врњачки карневал наступио је са маском „Алиса у земљу чуда“, а тиватска Машакрада са „Candy shop“.

Публици су се представиле увјек расположене и разигране чланице KСЦ Диано. А за њима и лесковачка група „Маскарада“ у раскошним ренесансним хаљинама, па карневалска група из Раковице са маском „Луде“.

Будвански „Фештађуни“ наступили су под редним бројем 10 са маском „Или јеси, или нијеси“, а за њима СОУ „Јане Садански“ из Струмице и маска „Тик Так“, па карневалска група из Тузи са маском „Аватар“, који су перформансом послалу еколошку поруку за заштиту планете.

Струмичка карневалска група наступила је са маском „Чежња“, под редним бројем 13, а након њих и друга Дианова група сада са маском „Пушти ме стат’“.

Посебан перформанс имали су гости из Грчке са маском која симболише митологију ове античке земље, а након њих, италијанска група Мамулада са Сардиније, која је извела перформанс за прољећно буђење природе, па затим и друга група из Италије „Цербус“, са ритуалним плесом на јелене.

Гости из Ријеке „Заменке машкаре и звончари“ са двије карневалске групе донијели су у Херцег Нови дух ријечког карневала.

Шести међународни карневал у Херцег Новом окупио је око 800 учесника, односно 19 група из Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, а први пут из Италије и Грчке. Око 800 учесника у Међународној карневалској поворци

Међународном карневалском поворком, уз суђење крневолу, као и концертом Тонија Цетинског завршава вечерас 54. Празник мимозе. 

Дефиле група испратиле су делегације Општине Херцег Нови на челу са предсједником Стеваном Катићем и представника Федерације карневалских градова, коју је предводио предсједник Јосип Силов.

Шести међународни карневал у Херцег новом окупио је око 800 учесника. Групе су из Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, а први пут из Италије и Грчке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here