Отписани бодови ФК Игало доносе стрепњу

Фото: Архива РТХН

Утакмицама 20. кола сутра ће бити настављено такмичење у Другој фудбалској лиги. Фудбалери Игала су у 19. кола освојили 23 бода и са оптимизмом чекали наставак сезоне. Међутим, послије одлуке фудбалера Никшића да иступе из такмичења, друголигашу са Солила одузето је чак седам бодова, па је пред управом и фудбалерима Игала велика незвијесности у борби за опстанак.

Пред сутрашњи старт прољетног дијела првенства, тим Петра Гушића умјесто 23 има само 16 бодова. За руководство Игала спорна је чињеница да је њихов клуб оштећен одлуком Такмичарске комисије ФСЦГ јер су једина екипа која је одиграла три утакмице са Никшићем, а остали клубови по двије. Секретар клуба Зоран Његовац и члан Управе Видо Спаић су указивали на нелогичност која првенство уводи у нерегуларност  и принцип да су у току такмичења сви клубови  равноправни.

Отрант Олимпик из Улциња који има пет бодова мање од фудбалера Игала, са новим тренером Дејаном Вукићевићем и великим бројем звучних појачања, уз Игало  Зету и Грбаљ највећи су кандидати за још једно мјесто које води у Регију.

Од првог прољетног кола почеиње за друголигаша из Херцег Новог  борба за сваки гол и бод са незвјесним исходом такмичења којем је крај почеком јуна. Отуд сутрашна важност дербија у Радановићима са екипом Грбља.

У прољетном дијелу сезоне тренер Петар Гушић рачуна чак на 30 играча. То су: Александар Кулиновић,  Стефан Кривокапић и Данило  Раичевић (голмани), Никола Косаћ, Немања Петровић, Стефан Дајевић, Милош Грбић, Августин Кордоба, Милош Ђорђевић, Бојан Копитовић,  Мијодраг Копривица, Балша Радовић, Никола Килибарда, Александар Ђукановић, Милош Илић, Урош и Андрија Вујичић, Стефан Перовић, Марко Шћепановић, Ју Хорике, Рајко Ђиловић, Алан Акеведо, Миро Ђурковић, Урош Живановић, Никола Поповић, Марко Драгаш, Стефан Кулиновић, Бошко Гузина, Драго Бумбар и Алекса Мараш.

Тренер је Петар Гушић, помоћни тренер Михаило Вујачић, тренер голмана Лазар Мићуновић. Задатак свих је да обезбиједе ФК Игало такмичење у Другој лиги и следеће године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here