Од понедељка ученици СМШ „Иван Горан Ковачић“ у новој фискултурној сали

У СМШ „Иван Горан Ковачић“ данас је уприличено свечано отварање фискултурне сале, на чију су санацију ученици и наставници ове школе чекали од септембра 2021. године када је управа школе затворила салу јер је била угрожена безбједност дјеце.

Радове је извело Друштво за пројектовање, изградњу, трговину и услуге „Ентекст инжењеринг“ из Подгорице, а надзор је обавила Агенција за изградњу и развој Херцег Новог.

Директорица школе Љиљана Карановић је истакла да је данашњи дан јако важан јер је ријешен проблем који је годинама уназад тиштио школу.

-Како је процес образовања и учења заиста врло компликован и тежак, тако смо ми са сваке позиције у друштву дужни да будемо друштвено одговорни, да радимо свој посао како треба и да уложимо све капацитете и ресурсе да би нашој дјеци у школи било задовољство да бораве и дођу до најквалитетнијег знања. Подржавамо дјецу у свим активностима али сматрам да ми сами као школа не можемо да рјешавамо горуће проблеме. Увијек имамо доброг партнера у локалној заједници, а посебно, кад је овај пројекат у питању, у Агенцији за изградњу Херцег Новог, истакла је Карановић.

Слободан Савовић из Министарства просвјете навео да је захваљујући агилности директорице Карановић, ресорно министарство било упућено у све активности у вези школе.

-Могу да обећам да ћемо се ускоро опет окупити око нових пројеката у школи. Радује нас што школа сваким даном постаје један центар не само за ученике, већ читаве локлане заједнице. То је оно што што је нама у Министарству јако важно, сарадња са локалном заједницом и привредним субјектима, рекао је Савовић.

Како је казао предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић велики напори су уложени у санацију сале за физичко образовање и од стране управе школе, Општине Херцег Нови, тадашње Управе јавних радова и Министарства просвјете, те је задовољство видјети реконструисану салу.

-Средства су тада прелазилазила оквире који су планирани тадашњим буџетом и ово је најбољи примјер успјешне сарадње, гдје смо заједничким снагама успјели до дођемо до реализације пројекта, санација је била заиста потребна и сви смо максимално били посвећени, истакао је Катић.

Санација је почела на јесен 2022. године средствима које је Управа за капиталне пројекте обезбједила из капиталног државног буџета, подсјетио је Боро Лучић који је тада био на челу Управе јавних радова.

-Заиста сам поносан када видимо да је пројекат заживио у моје вријеме када смо га ставили у капитални буџет, расписали тендер и изабрали извођача који се показао као изванредан партнер. Фирма Ентекст није радила само овдје, већ и школу у Суторини. Када знамо када је сала некада изгледала а како изгледа сада, видите огромну разлику, аосим што ће поспјешити рад ученика моћи ће да се користи и за потребе разних клубова, рекао је Лучић.

У умјетничком дијелу програма наступили су Александар Дедић из класе Данијеле Сеферовић, Радован Миловић са бесједом који је освојио 3. мјесто на државном такмичењу у бесједништву, Марија Видаковић и Анастасија Трипковић вокални дуо у класи професорице Јоване Мустур, које су освојиле друго мјесто на државном такмичењу у соло пјевању, рецитаторка Владан Илић и вокал Ивана Томашевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here