Састанак челника Херцег Новог и ГО Стари град Београд

 Челни људи београдске Градске општине Стари град боравили су данас у Општини Херцег Нови, гдје су са предсједником  Стеваном Kатићем и сарадницима разговарали о овогодишњим „Данима Београда“ на 54. Празнику мимозе, као и о плановима за даљу сарадњу на пољу културе, спорта и туризма.

Предсједник Градске општине Стари град, Радослав Марјановић захвалио се на прилици да у Херцег Новом, на 54. Празнику мимозе презентују дух Старог града и Београда.

Он је истакао да је промоција Празника мимозе у Београду била на заиста завидном нивоу, што је за резултат имало и велику заинтересованост Београђана за херцегновску традиционалну манифестацију, али и поручио грађанима Херцег Новог, Боке которске и Црне Горе да су увијек добродошли у Београд.

На састанку се посебно разговарало о сарадњи из области културе, с обзиром да се у Старом граду налази Андрићева кућа-легат – Музеј Ива Андрића, а у Херцег Новом Kућа Ива Андрића.

– То је добар простор за сарадњу, у смислу размјене културних догађаја и манифестација двије општине. Надам се да је ово један лијеп почетак сарадње и нова енергија између Општине Стари град и Херцег Новог, казао је Марјановић и овом приликом позвао представнике нашег града да у априлу, на дан славе Општине Стари град (Цвети), представе туристичку и културну понуду у оквиру традиционалне манифестације Јевремова – улица сусрета.

Задовољство због наставка сарадње изразио је и предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Kатић.

Он је истакао да је на овогодишњи Празник мимозе дошао велики број људи из Београда, што је, између осталог, ефекат правовремене и ефикасне маркетиншке кампање, те поручио да су Београђани увијек добродошли у Херцег Нови.

-Мислим да је ово заиста била једна лијепа прилика да поразговарамо и о нашој будућој сарадњи, јер знамо сви да је Херцег Нови доста везан за Београд и Београђани за Нови. Настављамо добру причу сарадње и пријатељства између два града, односно двије општине, истакао је Kатић.

Kако је рекао, посебно блиско партнерство постоји управо са београдском Градском општином Стари град, на чијем подручју се увијек одржавају промоције Херцег Новог.

-Увијек је ту сарадња када је у питању туризам, јер Београд је туристички град, као и Херцег Нови.

Сарадња у области културе и спорта такође је нешто што нас увијек спаја, тако да ћемо свакако наставити да је његујемо, да наше спортске екипе одлазе у Београд, а београдске долазе код нас, навео је Kатић.

Тема разговора између челника двије општине били су и актуелни инфраструктурни пројекти, планови за развој, као и размјена идеја и искустава у области уређења града.

Састанку су присуствовали и замјеник предсједника општине Стари град, Александар Тодоровић, предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић, потпредсједник Општине, Мирко Мустур и Градски администратор, Ненад Ђорђевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here