Успјешна генералка ватерполиста Црне Горе пред Подгорицу

Foto: Vaterpolo savez CG

Ватерполо репрезентација Црне Горе , премда  некомплетна  положила је у Котору  генералку пред почетак квалификационог турнира Свјетског купа који ће бити одржан од 8. до 14. марта у Подгорици.

Изабраницима Владимира Гојковића била је довољна сјајна игра у трећој четвртини  за побједу против Аустралије 15:11 (3:5 4:2 6:0 2:4) и улива повјерења у још боља издања у важним утакмицама за пар дана.

Репрезентација Аустралије је повела 6:3 да би серијом 4:0 репрезентација Црне Горе  након првог полувремена изједначила на 7:7. 

У трећем дијелу утакмице Гојковићеви момци побољшали су ефикасност , у одбрани  су били сигурни и домаћа селекција  која је играла без неколико играча, који су имали обавезе  у Лиги шампиона и Евро Купу, стекли предност од 13:7. У последњих осам минута Аустралија је смањила предност.

Голове за Црну Гору постигли су: Канстанинс Аверка четири, Данило Радовић три, Марко Мршић два, Саво Ћетковић, Вук Драшковић, Мирослав Перковић, Мартин Гардашевић, Душан Банићевић и Андрија Кораћ по један.

Код Аустралије, Нејтан Пауер је постигао четири, а Ендрју Форд три гола.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here