Водовод узео кредит од 350 000 еура, да „покрије“ дефицит 

Зграда Водовода

Планом и програмом рада ДОО Водовод и канализација Херцег Нови, укупно је за 2023. годину планирано улагање од 5 милиона 450.000 еура. План и програм рада овог предузећа усвојен је на јучерашњој сједници Скупштине Општине Херцег Нови.

Образлажући рјешења која су обухваћена планом и програмом, као и његовим значајем за град, извршни директор Водовода Боро Лучић, је између осталог, на сједници СО казао:

 – Водовод и јесте, можда, највећа фирма у општинском власништву и послије Општине јесте највећи орган или предузеће. Свакако неће бити лако да се све планирано реализује. Водовод се тренутно бори да преживи, да скупи за плате. Затекли смо минус када смо дошли у предузеће. Увођењем нових процедура и система рада, покушавамо да дефицит претворимо у плус. Морали смо да подигнемо кредит од 350 000 еура, да бисмо могли да преживимо овај зимски период, навео је Лучић.

Лучић је додао да ће предузети низ активности, како би превазишли проблеме у овом предузећу:

 – Током ове године мораћемо да смањимо доста трошкова. Плате нећемо дирати. Имамо доста трошкова, који црпе финансијска средства, а могла би да буду мањи. То ћемо урадити кроз увођење нових процедура, новог система рада, који су већ и доста спроведени. Могу да се захвалим свим радницима Водовода, који дају свој максимум. Надам се да ћемо успјети сви заједно да се изборимо да у овој години позитивно послујемо, очекује Лучић.

Лучић очекује добру наплату током туристичке сезоне када ће у највећој мјери превазићи финансијске проблеме. Захвалио се грађанима Херцег Новог и привредницима који су, како је рекао, најредовније платише у Црној Гори. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here