„Београдска спенза“ на Данима Београда

Дугогодишња традиција одржавања Дана Београда у Херцег Новом током Празника мимозе настављена је и ове године. У фоајеу дворане „Парк“ приређена је „Београдска спенза“, отворени продајни излог ручно рађених умјетнина, дизајнерских предмета и производа познатих београдских брендова домаће хране и заната, која ће, ако вријеме дозволи, бити настављена у Парку мимозе.

Јелена Николић из предузећа „Београдске пијаце“ подсјећа да се већ годинама са задовољством представљају на Празнику мимозе, истичући да су пијаце својеврсни чувари традиције. 

-Многи се питају какве везе „Београдске пијаце“ имају са туризмом. Ако говоримо о представљању главног града, „Београдске пијаце“ имају значајан туристички потенцијал. Оне су уцртане и у Туристичку мапу града Београда јер су оне и чувари традиције, оне су хроничари друштва, оне имају богату историју и пијаце су генерално, било где, жила куцавица сваког града и места, тако да их туристи неизоставно посећују  приликом боравка у Београду. Оне су амбасадори нашег града и наше земље и доприносе да туиристи понрсу одређене утиске о Београду, поручила је Николић.

Јелена Николић, ЈКП „Београдске пијаце“

На Данима Београда се „Београдске пијаце“ представљају као карика у ланцу снабдејвања између  потрошача и својих закупаца који су припремили понешто за свачији укус.

-Они су припремили разне производе – сушено воће по специјалним рецептурама, то су витаминске имунобомбе, затим мед и производи од меда, ракије, ликери, козметички производи од меда, разне врсте сирева, хлебови, посластице припремљене у складу са саветима о здравом начину исхране без додатка шећера, од хељдиног и јечменог брашна и тако даље. „Београдске пијаце“ су важни снабдевачи, на њима се претежно продају прехрамбени производи и у том смислу се и представљамо Новљанима, казала је Николић.

Пољопривредно газдинство „Наташа Божић и снајке“ представило је производе од сушеног поврћа, казала је једна од снајки Наташа Радивојевић. 

Наташа Радивојевић, „Пољопривредно газдинство Наташа Божић и снајке“

– Ми годинама учествујемо на догађајима „Београдских пијаца“, на тим ноћним маркетима а овога пута смо позвани да дођемо код вас. Углавном се бавимо производњом сушеног парадајза, производа од нашег сушеног парадајза и наших домаћих вегети, генерално сушеног поврћа. Долазимо из Београда, први пут смо овде и радујемо се што смо добили прилику да учествујемо на Празнику мимозе. Припреме су биле напорне јер је требало све спремити и донети, а да буде квалитетно упаковано и сачувано, а очекујем да ће бити забавно, да ћемо се дружити, да ће се људи упознати са нашим производима и да ће бити лепо и за потрошасће и за нас произвођаче, поручила је Радивојевић.

Први пут на Празнику мимозе је и „Дућан сира“ Љиљане Јањић, познат по јединственом и богатом асортиману сланих и слатких сирева.

Љиљана Јањић, „Дућан сира“

-„Дућан сира“ се представља лепезом мојих воћних сирева са моцарелом, као и са жица сиром. Први пут сам на фестивалу мимозе, и надамо се да ће све то бити добро. Дошли смо да видимо како је код вас, за почетак смо задовољни и очекујемо да ће да буде још више посетилаца, казала је Јањић.

„Београдску спензу“ можете посјетити до вечерас разгледати, дегустирати и купити неки од понуђених производа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here