Цвјетна поворка – фешта за најмлађе на Празнику мимозе

Дјечја цвјетна поворка, Праник мимозе 2019. (Фото: https://www.facebook.com/praznikmimozehercegnovi)

Најшаренија и највеселија колона херцегновских малишана, традиционална Цвјетна поворка, у оквиру програма 54. Празника мимозе, биће уприличена сутра (петак, 3. март) у 14 сати, на траси од Трга испред Општине до Трга Николе Ђурковића.

Како наводи виша савјетница у Секрeтаријату за културу и образовање, Олга Пејовић, окупљање учесника заказано је за 13:30 сати на платоу испред зграде Општине, а увертира биће наступ дјечијег хора Цвркутићи, чијом пјесмом ће бити и завршено сутрашње дружење.

Oлга Пејовић, виша савјетница 3 у Секрeтаријату за културу и образовање

– У групама ће учествовати све четири основне школе из Херцег Новог, ЈПУ Наша радост, као и штићеници Дјечијег дома Младост из Бијеле. У ревијалном дијелу наступиће три маске из све четири школе. У дефилеу ће, такође, учествовати Градска музика и мале мажоретке – информише Пејовић.

Због безбједног одржавања Цвјетне поворке саобраћај Његошевом улицом биће привремено забрањен.

– Саобраћај ће бити забрањен од 13:30 од зграде Новљанке до главног градског Трга. Морали смо да забранимо саобраћај јер смо позвали родитеље са дјецом да дођу раније, како би се што боље припремили за дефиле – наводи Пејовић.

Дужина забране, како објашњава, зависиће од кретања поворке, односно саобраћај ће бити пуштен када поворка уђена Трг Николе Ђурковића.

Дјечја цвјетна поворка враћа се на Празник мимозе након три године паузе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here