Аустралијанци изазов за младе репрезентативце у Котору

Фото: ВПСЦГ

Већ три дана у Котору се на припремама налазе ватерполо репрезентације Црне Горе и Аустралије. Ријеч је о провјери пред квалификациони турнир Свјетског купа које је модификовано такмичење Свјетске лиге, а одржаће се од 8. до 14. марта у Подгорици. Селектор репрезентације Црне Горе  Владимир Гојковић тренутно ради са играчима из домаће лиге. У оквиру припремног рада, сутра је, у 18 сати и 30 минута, предвиђена утакмица са репрезентацијом Аустралије.

Сви играчи су расположени за предстојеће обавезе, а један од најмлађих,  чије вријеме тек долази, је Данило Радовић, члан Јадрана.

– Сматрам да је ово пун погодак што смо ми – играчи из домаћих клубова на окупу и што спарингујемо са оваквом селекцијом каква је Аустралија. Са њима смо играли  већ два спаринг меча.  Држе јак темпо и физички су веома снажни. Први смо добили, други одиграли нерјешено – примили смо гол на три секунде прије краја утакмице. У сваком случају, доста нам значе ове припреме, вјежбамо ујутро играча више и мање, а увече спарингујемо са Аустралијанцима – казао је Данило Радовић.

Додао је да поштује све противнике али сматра да сутрашњи ривал тактички није на њиховом нивоу.

– Добри су пливачи и то им доста помаже у игри и стварно могу четири четвртине да играју без стајања. Фале им три играча, али и нама много више. Мислим да су тренинзи показали да смо квалитетнији и да ће тако бити и сутра у званичној утакмици, јасан је Данило Радовић

Он је оптимиста поводом наредних обавеза своје селекције

– Свјетски куп је изузетно такмичење. Очекује се спектакл јер долазе јаке репрезентације Србије, Шпаније, Грчке, а ту су и увијек незгодне репрезентације Аустралије и Грузије са којом почињемо за осам дана такмичење. Очекивања су да изборимо пласман на завршни турнир. Позивам навијаче да нам будиу играч више и у Котору и у Подгорици  гдје ће  видјети на дјелу младу, борбену екипу која има за циљ да освоји једно од три мјеста, закључио је млади репрезентативац са Шквера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here