Министар Војиновић посјетио ОШ Милан Вуковић – подршка ученицима и наставницима

Након што је јуче упућена лажна пријетећа порука Основној школи Милан Вуковић, а потом ученици евакуисани, ову установу данас је обишао министар просвјете Миомир Војиновић. У изјави за РТХН је казао да образовни систем не треба да брине и да у сваком тренутку имају одговор када су ове ствари у питању.

Порука је монструозне природе и невјероватно да у XXI вијеку доживљавамо нешто такво, казао је Војиновић. 

– Дошао сам данас да обиђем  колектив, дам подршку и упутим поруку да образовни систем не треба да брине и да у сваком тренутку имамо одговор , па и на овакве ствари, казао је Војиновић.

министар просвјете Миомир Војиновић

Након дојава о лажним бомбама, министар Војиновић је подјсетио да је Министарства унутрашњих послова формирирало радну групу са представницима Министарства просвјете како би спријечили овакве немиле догађаје.

– Свакодневно ћемо пратити, у договору са нашим колегама из Министарства унутрашњих послова, дешавања не само у Херцег Новом, него на територији Црне Горе како би наставни процес могао да се одвија нормално и наша дјеца без страха похађају наставу. Ово је био још један неуспио покушај да се било шта наруши када је у питању образовни процес, казао је Војиновић.

У току је истрага са које адресе је стигао мјел, а досадашњи кораци охрабрују.

– Јуче сам био на вези са директорицом установе, министром унутрашњим послова, директором Управе полиције. Последњу информацију коју  имам  је да су на путу да нађу са које су адресе упућене овакве пријетеће поруке, тако да ћемо у најскорије вријеме знати ко је пошиљалац свега овога, казао је министар Војиновић.

У ОШ Милан Вуковић су веома задовољни брзом и одговорном реакцијом Министарства просвјете и данашњом посјетом министра Војиновића са којим ће, уз обилазак објекта разговарати и о другим актуелним темама у овој школи.

2 COMMENTS

  1. Uvaženi gospodine Ministre, usput ste mogli svratiti do Igala, da vidite u kakvim prostorijama i ambijentu đaci i učitelji provode vrijeme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here