До сриједе још један трајект

Трајект који је у Хрватској купило Јавно предузеће Морско добро (ЈПМД) до сриједе ће стићи у Црну Гору а након тога још један, казао је за Радио Црне Горе предсједник општине Тиват Жељко Комненовић.

– Трајект који је купило ЈП Морско добро у Хрватској, може да опслужи преко 60 аутомобила. Надамо се, наредних дана, према најавама из Морског добра, стићи ће још једно пловило. До сезоне мораће да се комплетира читава флота јер је тада највећа фреквенција саобраћаја и мораће да буде у употреби бар шест пловила, казао је Комненовић.

Најавио је да ће у четвртак у Скупштини Црне Горе бити одржан и Анкетни одбор посвећен Поморском саобраћају и припреми туристичке сезоне. Очекује се, како је казао да сједници присуствује и премијер Дритан Абазовић.

-Ми смо током викенда били у Лепетанима са директором Морског добра Младеном Микејељем. Мислим да ће бити укључена и Морнарица војске Црне Горе која ће дати одређене капацитете за радионицу. У преговорима смо и да се нађе простор за административне послове Морском добру које ће у наредном периоду обављати ту одговорну и захтјевну дјелатност, казао је Комненовић.

Предсједник Општине Тиват каже и да не види никакве препреке зашто те послове не би могла да обавља држава уз помоћ локалних самоуправа Херцег Новог и Тивта. Он је истакао да је у протеклом периоду био угрожен јавни интерес јер, како је казао, мјештани Каменара и Лепетана нијесу били задовољни том врстом услуге али ни, како је казао, сарадњом са Поморским саобраћајем.

-Као прво бука, друго изостајање договора и комуникације са руководством Поморског саобраћаја које је избјегавало да ступи у контакт са мјештанима и да изађе у сусрет њиховим захтјевима. Познато је да су општине Тиват и Херцег Нови накнаде за одвоз смећа морале судски наплаћивати од Поморског саобраћаја који није желио редовно да плаћа ту врсту услуге“, казао је Комненовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here