О Институту сутра са предсједником Скупштине ОХН, позиви министрима за сједницу локалног парламента 1. марта

На иницијативу Општине Херцег Нови, сутра ће бити одржан састанак представника локалне управе са менаџментом Института „Др Симо Милошевић“. Ситуација у овој здравственој установи биће и прва тачка допуњеног дневног реда сједнице Скупштине општине Херцег Нови 1. марта па ће позиве упутити министрима финансија Александру Дамјановићу, здравља Драгославу Шћекићу, економског развоја и туризма Горану Ђуровићу и директору Фонда здравства Вуку Кадићу.

Имајући у виду сва дешавања везана за функционисање Института, у локалној управи, покушаће још једном, у складу са свим потенцијалима којима располажу, да допринесу рјешавању проблема Института.

– Ријеч је о веома комплексном проблему гдје ми као локална управа, нажалост, немамо никакве надлежности, али још једном ћу искористити прилику да кажем да комплетно руководство Општине Херцег Нови стоји уз раднике Института и да вјерујемо да заједничким радом можемо доћи до резултата. Потребно је стрпљење, потребно је нама као функционерима у локалној самоуправи да баратамо свим информацијама јер једино тако можемо помоћи свима нама да Институт „Др Симо Милошевић“ опстане и да се развија. Без Института нема ни Херцег Новог, казао је предсједник Скупштине Иван Отовић.

Фото: предсједник СОХН Иван Отовић

Сутрашњем  састанку ће присуствовати в.д. извршног директора Института др Саво Марић, предсједница Синдиката др Марија Обрадовић и предсједник Борда директора Батрић Контић. Предсједник Скупштине ће потом одржати и састанак са представницима свих одборничких клубова.

– Биће ријечи о наредној сједници Скупштине, а прва тачка је информација о статусу Института „Др Симо Милошевић“, што представља, како сам раније и најавио, допуну дневног реда. У међувремену се појавила и иницијатива одборничког клуба ДПС – СД којом траже хитну сједницу око Института. Знајући да је политика ДПС кумовала свему овоме што се данас дешава, изненадио ме је тај њихов потез, првенствено јер смо већ били најавили  да ћемо о Институту расправљати. Апелујем на колеге из опозиције да и овај пут будемо јединствени као што је то био случај са болницом у Мељинама. Не требамо Институт користити за стицање било каквих политичких поена, казао је предсједник СОХН Иван Отовић.

Како је казао, упутиће позиве министрима финансија Александру Дамјановићу, здравља Драгославу Шћекићу, економског развоја и туризма Горану Ђуровићу и директору Фонда здравства Вуку Кадићу, да присуствују сједници Скупштине општине Херцег Нови која ће бити одржана у сриједу, 1. марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here