Медитерански гушти на Рибљој вечери у Институту

Традиционална Рибља вечера одржана је синоћ у оквиру 54. Празника мимозе у Институту „Др Симо Милошевић”. Госте, којих је било око 400, забављали су клапа Кастел Нуово и група Легенде.

Клапа Кастел Нуово знала је, као и безброј пута до сада, да медитеранским мелосом обогати вече за комплетан гушт. Била је то и прилика да они, са бољим плесачким искуством, „отворе“ плесни подијум.

„Легенде“ су донијеле своје али и хитове које публика увијек радо слуша, а како је за РТХН казао члан групе Зоран Дашић, у Херцег Новом се увијек осјећају као домаћи, а не као гости.

– Херцег Нови је мојој породици један од омиљених градова, и то не кажем зато што сам сада овдје, него је то заиста тако. Рачунамо се као Новљани, макар 30 одсто. Драго ми је да и свирамо у Херцег Новом. Већ 36 година радимо, много тога смо прошли, много је пјесама иза нас. Имали смо срећу да публика препозна то што радимо и док год буде тако, ми ћемо радити јер имамо за кога. Још када свирамо у омиљеном граду, који нам је близак, посебно ми је драго.

Скоро четири деценије на сцени значе и богат репертоар, а Легенде су група чији рад познају и у пјесмама уживају припадници бројних генерација. Традиција се наставља поручила је пр Празника мимозе Дарија Банићевић.

– У последњих петнаестак година организација рибље вечере је настављена, а ове године су прелијепо вче организовали Институт и ЈУК Херцег фест. Преко 400 људи је уживало у оваквом догађају.

Досадашњи програми Празника мимозе су били веома успјешни, а надају се да ће тако бити и у наставку.

– Све манифестације су прошле добро од фешта, књжевних вечери, спортских догађаја. Парк мимозе је прави бум иако се први пут организује. Надамо се да ће тако бити и у наставку празника, казала је Банићевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here