Џудо КУП мимозе: Академик најбољи, Игалу 13 медаља

Фото: Џудо клуб Игало

У Спортском центру у Игалу одржан је 40. Међународни џудо Куп мимозе, а џудисти Игала били су добри домаћини такмичења са високим рејтингом у земљи  и региону.

Међу 469 такмичара из 34 клуба, највише је било клубова из Црне Горе, али и држава у окружењу: Трудбеник (Београд), Рума (Србија), Радари (Источно Сарајево), Леотар (Требиње), Херцеговац (Билећа), Жупа (Дубровник), Конавле (Цавтат) и Трепча (Косовска Митровица).

Џудисти Игала освојили су 13 медаља. Златне медаље освојили су: млађа полетарка Калина Дабовић до 20 кг, млађи полетараци Лео Дабовић у категорији до 20 кг, полетарка Марија Брауновић у категорији +46 килограма и млађа пионирка Михаила Кокот до 36 килограма.

Сребрне медаље су припале, у конкуренцији млађих полетарки Викторији Ћеклић у категорији до 18 кг и старијој пионирки Наталији Брауновић у категорији +63 килограма.

Бронзане медаље припале су: млађој полетарки Зоји Калуђеровић у категорији до 28 кг, млађем полетарцу Денису Кучу до 38 кг, млађем пиониру Јовану Никитенко у категорији до 38 кг, Вуку Андрићу у категорији до 42 кг, старијој пионирки Николини Кокот у категорији до 48 кг, и у категорији кадета до 63 кг Николини Андрић и Неђу Радовићу у  категорији +90 килограма.

На Купу мимозе у конкуренцији млађих полетараца је најуспјешнија била екипа Шампион из Котора, у конкуренцији млађих полетарки екипа Тивта.

Пехар за полетарке и полетарце припао је Академику (Никшић), који је био најуспјешнији и у категорији млађих пионира.

Када је ријеч о млађим пиониркама највише успјеха имала је екипа Требјеса из Никшића, а код старијих пионира и пионирки без премца је био Академик.

Пехар за кадете припао је екипи Трепча из Косовске Митровице, а за кадеткиње екипи Ибар из Рожаја.

У коначном пласману најуспјешније екипа је Академик, друго и треће мјесто припало је которским екипама Котор и Шампион.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here