Руски шахисти најбољи на Меморијалу Ђорђе Коњевић

Побједник IX Меморијала Ђорђе Коњевић у шаху који се игра у оквиру Празника мимозе је фиде мајстор Заур Текаев са 11 поена из 13 кола. Он је  био најбољи у конкуренцији 59 такмичара, међу којима је 12 играча са титулама, по два велемајстора и интернационална мајстора и осам фиде мајстора из Русије, Србије, БиХ и Црне Горе. Друго мјесто припало је његовом земљаку велемајстору Павелу Анисимову, члану ШК Херцег Нови са 10 пона колико је имао и трећепласирани интернационални мајстор Блажо Калезић, члан  подгоричке  Будућности  који је такође освојио 10 поена, али уз слабије додатне критеријуме.

Од четвртог до 6. мјеста по 9 поена су освојили велемајстор Никола Ђукић (Будућност), фиде мајстор капитен ШК Херцег Нови Миомир Савић и Вељко Шћекић. Седмо и осмо мјесто са 8,5 поена припало је фиде мајсторима Небојши Николићу (ШК Херцег Нови) и Требињцу Милошу Влатковићу члану (ШК Мимоза, Тиват). Међу награђенима су и Армин Мушовић (ШК Херцег Нови) и  Пеко Ђуровић (ШК Црногорац, Цетиње) са 8 поена.

Награда  за  најбољег омладинца припала је Саву Вујовићу са Цетиња који је такође имао 8 поена. Признање за најбољег домаћег играча припала је  Милошу Бубањи и његовом оцу Машану Бубањи који су освојили по 7 пена.

Ветеранска награда припала је интернациналном мајстору Владимиру Вујошевићу из Подгорице, а титулу најбоље шахисткиње освојила је Николина Анђелић из Никшића са 5 поена.

Награде побједницима уручио је Милош Бубања, секретар ШК Херцег Нови, као и захвалнице предсједнику Скупштине и предсједнику Општине Херцег Нови Ивану Отовићу и Стевану Катићу.

Турнир је судио међународни судија Веселин Балшић из Подгорице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here