Почеле зимске Которске карневалске феште, карневалска поворка 5. марта

Традиционалне зимске Которске карневалске феште свечано су синоћ отворене у Пословном центру „Вукшић”, уз дефиле мажоретки „Фешта” и капа которског карневала Луку Кнезовића, али и наступ клапе Шуфит из Сплита.

Фото: Радио Котор

Лоше вријеме условило је да се карневалска фешта поводом отварања измјести са Трга од оружја у Старом граду у затворени простор, али се надају да ће сви остали програми бити одржани како је планирано, казао је у име организатора, ЈУ Културни центар Никола Ђурковић Котор, вд директор Владимир Бујишић

– Ове године ћемо имати заиста позната музичка имена из региона. Биће организовано, традиционално, неколико абрума кроз Котор, гдје ћемо позвати Которане да дођу на карневал. Такође, биће организована Њокада, дјечији маскенбал, у хотелу Blue Kotor Bay на Прчању, имаћемо традиционални маскенбал на коме ће наступати Санди Ценов и трио Гушти. Оно што је најважније – 5. марта традиционална карневалска поворка, рекао је Бујишић.

Капо карневала Лука Кнезовић поручио је да је Котор град са традицијом одржавања фешти, која траје преко 500 година.

– Котор је град дуге традиције, фешти, весеља, дружења, пјевања, љубави. Наставите да уздижете овај град, поручио је Кнезовић.

Услиједила је „Црно – бијела редута”, забава коју је 1926. године покренуло Српско пјевачко друштво Јединство, које је те године било организатор карневала и главни уредник листа Карампана.

Дјечији маскенбал биће одржан данас од 16часова у хотелу Blue Kotor Bay у Столиву. Најмлађе ће забављати Шанта Панта.

У уторак, 28. фебруара, кроз Стари град ће бити одржан абрум „За нас Которане“ у 18:00 сати, а већ 2. Марта на програму је концерт „Сви смо ми фешта“ од 18:00 сати у великој сали КЦ Никола Ђурковић у Котору.

Традиционални которски маскенбал биће одржан 3. марта од 20:30 у хотелу Блуе Котор Баy, а госте ће забављати Санди Ценов и Трио гушти.

Још један абрум планиран је 4. марта, али у 11:00 сати у Старом граду, уз Градску музику Котор и мажоретке Фешта. Истог дана биће организована Шкаљарска вечера у Дому културе у Шкаљарима, од 19:00 сати.

Традиционални которски карневал биће одржан у недељу, 5. марта, у 15:00 сати, уз карневалску поворку и спаљивање карневала на Тргу од оружја. За штимунг је задужен бенд Тоћ од 17:00 сати, а од 19:00 сати концерт Јелене Розге.

Организатор Традиционалног зимског которског карневала је ЈУ Културни центар Никола Ђурковић Котор, суорганизатор НВО Фешта, а покровитељи су Општина Котор и Туристичка организација Котор. Медијски спонзори карневалских фешти су: РТЦГ, Радио телевизија Херцег Нови, Радио телевизија Будва, Радио Котор, Радио Dux, НВО Кутак, Travel Montenegro, Share Montenegro, Boka news, Ферал Бар, ПВ ИНФОРМЕР.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here