Директорат позвао службе да подигну ниво оперативности због невремена

Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања и указао на потребу подизања оперативне спремности на основу најаве Завода за хидрометеорологију и сеизмологију да се данас очекује дејство циклонске активности са центром у области Ђеновског залива, које ће на територији Црне Горе условити интезивне падавине.

Као посљедица дејства циклона, данас се на подручју Црне Горе, а посебно у планинском залеђу Јадрана и региона Орјен, у централним предјелима и према сјеверу и сјевероистоку Црне Горе, очекује јака киша, а од средине дана посебно на сјеверозападу у планинама интезивније снијежне падавине, могуће и мећаве. У јужном Јадрану могуће су краткотрајне олујне временске непогоде.

Упозоравају да су локално могући бујични проблеми првенствено на бујичним токовима, у урбаним срединама, на саобраћајницама и на потенцијално рањивим мјестимам, покретање локалних клизишта или одрона нарочито на мјестима гдје су рађени озбиљни грађевински захвати и гдје је нарушена природна повезаност тла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here