Зима 2023: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, повремено са кишом, чешћом у јужним и централним пређелима. Током ноћи се очекују интензивније падавине. Вјетар повремено умјерен до јак, јужни и југоисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 7 до 17 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
У већем дијелу земље саобраћа се по мокрим коловозима. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а додатан опрез је неопходан на дионицама гдје се изводе радови. Возачима савјетујемо опрезну вожњу прилагођену временским и условима на путу. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се девет саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила лакше повреде.

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА
Због изградње канализационе мреже на локалном приобалном путу у насељу Зеленика, у улици Жупа Драчевица до 14. марта забрањен је саобраћај за сва возила на потезу од зграде “Старо кино” до раскрснице код зграде Дома пензионера.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 14 летова, а четири су за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35 и у 16:15. Два лета су за Истанбул, а по један за Беч, Загреб, Милано, Дортмунд, Лондон, Берлин, Будимпешту и Рим. Из Тивта су данас планирана четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:40 и у 16:25, а „Аir Montenegro“ у 16:00 сати. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 10:55.

ЖЕЉЕЗНИЧKИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни 25 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7:50. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСKИ САОБРАЋАЈ
На херцегновску Аутобуску станицу јутрос су први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца и „Банбус“ из Београда, а очекују „Јадран експрес“ из Kрагујевца, „Blue line“ из Новог Сада, „Божур“ и „Ленс“ из Суботице па „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је zlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here