Новска листа: Херцег Нови између двије ватре

Одлука да се са дневног реда засиједања Владе повуче предлог аванса Институту Игало у износу од 1,2 милиона еура је лоша, неморална, али и ненормална, саопштили су из Новске листе у реаговању на данашњу одлуку Владе .

У саопштењу наводе:

Умјесто да гаси пожаре, како рекоше данас, препоручујемо мањинској Влади у техничком мандату, да се више не игра ватром. Том послу очигледно нису дорасли, нити су за њега квалификовани. Читава епопеја са трајектом и Поморским саобраћајем није ништа друго него обична диверзија, мазање очију и њеска којом покушава да се скрене пажња са мјеста гдје заиста гори, а то је Институт Игало.

Одлука да се са дневног реда засиједања Владе повуче предлог аванса Институту Игало у износу од 1,2 милиона еура је лоша, неморална, али и ненормална. Институт је понос цијеле државе, и у Институту раде људи! Не лијечи Институт никога него људе лијечи стручни медицински кадар који за тај рад мора бити награђен. Не функционише Институт сам од себе, но га одржава техничко и административно особље како зна и умије, како би људи могли поново да ходају, да говоре, да дишу.

Привреда Херцег Новог разорена је а ресурси опустошени током деведесетих година прошлог вијека и прве деценије новог. Херцег Нови је и поред тога опстао и преживио! И не само то. Херцег Нови је имао довољно снаге да буде предводник слободарске борбе у Црној Гори, и да донесе слободу и свим осталим градовима! То је слобода у којој сада уживају министри у Влади Црне Горе, али не и град Херцег Нови.

Шта они раде са том слободом? Долазе на функцију гласовима ДПС и чврсто настављају на колосјеку даљег уништавања Херцег Новог и то ударивши на Болницу и Бањско лијечилиште! Срамота!

Питамо се шта са том слободом ради Предсједница Скупштине Црне Горе, бивша Новљанка, такође изабрана гласовима ДПС, чији министар мањинске владе у техничком мандату, доноси срамну одлуку да повуче овај предлог са дневног реда? Ено, у Бечу изјављује да Црна Гора остаје поуздан партнер НАТО-а! Да можда немају трајект вишка? Ми бисмо свакако питали. Ако нема, нема.

Вратите се народу, однарођени! Врати се у Нови, Данијела! Нити је ово Влада коју је народ бирао, нити је то више странка у којој си некад била. И једно и друго су шарене лаже недорасле игри коју сте заиграли, и једини излаз из катастрофе биће вам поново, само пружена рука људи и града који су многи уништавали, али га никада нису уништили. Не радите ово Новоме! Не играјте се ватром, поручују у саопштењу из Новске листе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here