Иван Дудић: Херцег Нови има висок спортски рејтинг који треба надограђивати

Познато фудбалско име Црвене Звезде и Бенфике, бивши репрезтативац СР Југославије, Србије и Црне Горе и Србије Иван Дудић, у оквиру Празника Мимозе гост је Херцег Новог и више спортских клубова у нашем граду.

Дудићев боравак у нашој средини био је повод за гостовање и разговоре о сарадњи у Спортском центру Игало. У сусрету са Радованом Ралевићем директором Спортског Центра, било је ријечи о проналажењу модуса развоја спортског туризма, посебно у зимском периоду када повољна клима омогућује одличан рад.

Према ријечима Ивана Дудића проблеми Херцег Новог су недостатак одговарајућих спортских објеката, посебно фудбалских терена.

-Сви ми који смо заинтересовани за евенталне инвестиције у ову средину, као и сви спортски радници Херцег Новог морамо много озбиљније прићи овом пројекту, озбиљније од досадашње праксе. Фудбал као и спорт уопште је прерастао у дјелатност која је већа од спортске активности и приликом овог боравка увјерио сам се да су моји пријатељи више него заинтерсовани за бројне пројекте, а то доноси и улагање знатних финасијских средстава, рекао за наш портал Иван Дудић.

Додао је да је дошло вријеме  да се припреме највише у Турској усмјере према Херцег Новом и црногорском приморју, али да би се клубови и спортисти опредјелили ка овој средини потребна је изградња  спортских објеката.

-Свиђа ми се Спортски центар у Игалу, а добра ствар је што имате и хотел који је у функцији прво спорта, а потом и туризма. Херцег Нови као спортски и туристички град одавно има висок рејтиг у Србији, али то треба стално надограђивати, а моји сарадници и ја пружићемо подршку. Херцег Нови мора постати још јачи и у спортској и у туристичкој понуди, рекао је Дудић на тему спортског туризма и његове афирмације у Херцег Новом.

Дудић је прокоментарисао актуелни тренутак српског фудбала, тачније како види трку за пресједника ФСС између Драгана Џајића и Немање Видића, асова Црвене звезде чији је дрес и сам носио.

-За мене је Драган Џајић боље рјешење јер је ријеч о човјеку који је својим радом, посебно у ФК Црвена звезда, препознатљив. Вјероватно за српски фудбал није добро да се у исто вријеме за фунцију првог човјека ФСС појаве двије такве личности. Сматрам да би за Видића као знатно млађег била добра асистенција рецимо уз Џајића. Није довољно само фудбалско име,потребно је и искуство, а оно је у овом тренутку на страни Дргана Џајића. То не значи да у неком наредном периоду и Немања Видић не може бити први човјек српског фудбала, истакао је Дудић.

Дудић је прокоментарисао и лоше резултате репрезентације Србије на Свјетском првенству у Катару.

-То је била лијепа прилика да се постигне бољи резултат али Стојковићеви момци послије одличних квалификација и утакмице са Португалијом су разочарали. Чуди ме да нико из репрезентације није изашао са саопштењем шта се крајем новембра и у децембру десило са репрезентацијом Србије, закључио је Дудић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here