Такмичење у бришкули и трешети овог викенда

Овог викенда биће одржан и турнир у карташким играма бришкула и трешета, које су типичне за Боку и Херцег Нови. Током суботе и недјеље у коноби Кантула пријављени такмичари надметаће се у овој игри, која је због своје аутентичности уврштена у програм Празника мимозе.

Бришкула и трешета су игре картама које потичу из Италије, играју се у крајевима који су били под млетачком влашћу – Боки которској, Истри, Далмацији, а код Новљана су се задржале до данас. За играње се користе посебне карте – „италијанке“ и тршћанске карте (Carte Triestine).

Програм Мимоза у Вагону почеће сјутра у локалу „Вагон“ у Зеленици, маскенбалом на тему Peaky blinders 1920те/1930те, а за музику ће се побринути новски бенд Low voltage.

Због најављених неповољних временских услова донијета је одлука да неки програми на отвореном планирани за овај викенд буду одложени, из разлога безбједности учесника и посјетилаца – други дио програма Мимоза у вагону помјерен је за наредни викенд, трка карића Каротрц биће одржана 12. марта, а Winter flower догађај заказан је за 01. април, а о новом датуму концерта састава Cubismo у Парку мимозе јавност ће бити благовремено обавијештена.

На спортском програму 54. Празника мимозе овог викенда су: 38. Бућарски турнир Мимоза, 40. Међународни џудо Куп мимозе, 9. Меморијал Ђорђе Коњевић и 6. Куп мимозе у спортској и ритмичкој гимнастици.

Организатори 54. Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Јавна установа културе „Херцег-фест“ и Туристичка организација Херцег Нови, уз подршку бројних спонзора и пријатеља фестивала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here