Донација и цвјетни аранжмани ЈПУ Наша радост – дјеци Дневног центра у Суторини

Дневни центар у Суторини

Представници Јавне предшколске установе „Наша радост“  уручили су  данас Дневном центру за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју у Суторини – новчану донацију, коју су прикупили продајом цвјетних аранжмана на Изложби цвијећа у оквиру Празника мимозе. Поклон су са одушевљењем прихватили и првом приликом организоваће излет за кориснике центра, јер се томе сви највише радују.

Цвјетни аранжмани и маштовите саксије настале су на радионицама “Kад се мале руке сложе”  у свим васпитним јединицама, а заједно су их стварали дјеца, васпитачи и родитељи. Kако би учинили још величанственијим овај подухват и прво учешће на Изложби цвијећа, одлучили су да сав приход уруче Дневном центру у Суторини, казала је директорица ЈПУ Наша радост Тамара Живановић.

Тамара Живановић

– Средства која смо зарадили донијели смо данас у Дневни центар. Било је доста посјетилаца, било је и људи који су из других крајева па нису могли са собом да носе аранжмане, али су остављали новац. Мислим да смо урадили сјајну ствар за нашу заједницу и дјецу, која су некада била дио наше установе. Трудимо се да сарадњу наставимо са свим установама. Ово је тек почетак, видјећемо да укључимо и неке невладине организације. Увијек смо расположени да помогнемо, казала је Живановић.

Улаз у Дневни центар сада је украшен цвијетним аранжманима, који су преостали након Изложбе, што је био, како каже директорица Живановић, логичан слијед корака.

– Донирали смо им цвијеће да украсе и двориште, а ми смо расположени и да им помогнемо приликом садње, договорићемо се, расположени смо за сваку помоћ и акцију, навела је Живановић.

Директорица Дневног центра за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју Драгица Косић казала је, да је свака помоћ и донација Дневном центру добродошла и изразила захвалност на овом лијепом гесту ЈПУ „Наша радост“:

 – Оно што је добро, да се преласком у Суторину дјеца и ми осјећамо „као свој на своме“, имамо свој простор и  гости долазе у нашу кућу. Захвални смо управи вртића „Наша радост“, нарочито васпитачима, дјеци и њиховим родитељима, који су се потврдили да направе цвјетне аранжмане. Знам када ми нешто радимо, колико треба планирати, улагати труда и времена, као и материјала за све то, зато смо им захвални, истакла је Косић.

Према њеним ријечима, уговором је дефинисано да донаторска средства буду искључиво употребљена на кориснике. Дјеца највише воле излет и организовање неких спортских активности, везано за њихово интересовање.

 

– Оно што радује је да у Херцег Новом постоји сарадња између свих, не само јавних установа, него и других предузећа и установа, те да нас препознају као општинску јавну установу за дјецу и младе са сметњама у развоју. Та сарадња је све боља и квалитетнија међу свима нама у Херцег Новом, оцијенила је Косић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here