„Василије“ сертификован за обављање трајектног превоза

Трајект 30 август Каменари

Пловило „Василије“ компаније Брив, које тренутно одржава трајектну линију Каменари – Лепетане,  технички је исправно и сертификовно за обављање прекоморског превоза возила и путника, казао је за РТХН начелник техничког инспектората Управе поморске сигурности и управљања лукама, Мило Радовић.

Он објашњава да је брод имао важеће папире за другу намјену, али да је било потребно обавити ванредно утврђивање способности за пловидбу.

– Да би он добио сертификате за ову намјену, било је потребно извршити варедни преглед, који је урађен и издати су одговарајући сертификати за обављање дјеатности возила и путника – информише он.

Рок важења сертификата је до 16. јануара 2024. године.

Инспекцијски преглед пловила затражили су из Удружења поморских капетана Црне Горе, у циљу сигурности пловидбе односно путника, возила и роба на трајектној линији Каменари – Лепетане.

2 COMMENTS

  1. Prije par dana, rampa se odvarila na ‘Vasiliju’ i srećom samo mi je okvir za tablicu slomila. Nakon što sam ro rekao radniku na catari, dobio sam ogovor: „A nije to ništa moglo je gore“ 🙂

  2. Udruženje Pomorskih Kapetana Crne Gore je zahvaljujući svom najužem rukovodstvu bacilo ljagu na 78% dosadašnjih članova udruženja jer su se stavili u službu Mila Đukanovića i njegovih interesa, pa su pokušali da blokiraju primjerenu akciju Vlade Crne Gore nad Tajkunima. Ti isti “Kapetani” su ćutali dok je Milo rasturao Jugooceaniju i Barsku Plovidbu. Od juče ja nisam više član tog sramotnog i privatnog udruženja, a i mnoge moje kolege su najavili iste korake do uspostavljanja nezavisnog Crnogorskog Udruženja Pomorskih Kapetana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here