ДПС Херцег Нови: Створен хаос у трајектном превозу

Општински одбор ДПС Херцег Нови упутио је саопштење, које преносимо у цјелости.

-Сходно закључку Владе Црне Горе која функционише и након што јој је ускраћено повјерење у Скупштини Црне Горе, Јавно предузеће за управљање Морским добром је 17. фебруара 2023. године једнострано раскинуло уговор о коришћењу Морског добра са АД “Поморски саобраћај“ Каменари.

Овај експеримент Владе и Јавног предузећа за управљање Морским добром је директан атак на интересе грађана Херцег Новог, гостију и свих који су користили услуге превоза трајектом Каменари – Лепетани и обратно. Без икаквих претходних организационо-техничких припрема и најава обустављено је кориштење трајеката АД  „Поморски саобраћај“ и успостављен превоз возила и путника једним трајектом приватне фирме који је кориштен за другу намјену.

Случајно или не изабран је 17. фебруар, датум почетка „Празника мимозе“, највеће зимске манифестације у региону, створен је хаос у саобраћају на овом прелазу који је изазвао оправдано незадовољство грађана, гостију и путника.

Не улазећи у евентуалне правне и друге пропусте између уговорних страна, чињеница је да је посљедњих година овај превоз функционисао на квалитетан начин, без гужви, вишесатних чекања и са одговарајућим трајектима.

Коалициона власт у Херцег Новом, која је скоро идентична коалиционој власти на државном нивоу, исказује немоћ у рјешавању овог проблема. Очигледно је да међу коалиционим партнерима ништа не функционише и очигледно је да посљедице тога сносе грађани.

Изјаве тзв. предсједника Владе да коме не одговара може да иде путем преко Котора и предсједника Општине Херцег Нови да је требало обезбиједити алтернативу а да је сада у питању импровизација, иде томе у прилог. Поред изузетних проблема са Болницом Мељине, Инситутом Игало, канализационим колектором и других, сада смо добили још један.

На лажна обећања смо навикли. Свједоци смо свакодневног урушавања државе од стране побједника на изборима 30. августа 2020. године, проблеми се умножавају, а грађани трпе и задовољавају се хвалоспјевима носилаца власти о упјесима које само они виде.

Најављује се рјешавање питања цатаре до љета али се најављују и судски спорови. Кратко је вријеме да се ово питање ријеши. Оправдано страхујемо да ћемо у љетњу туристичку сезону ући са овим проблемом, а о посљедицама не смијемо ни да мислимо. Хтјели или не, морамо се сјетити Владиног експеримента са гашењем Монтенегро Ерлајнз-а и посљедицама које су настале.

Грађане, госте и путнике не интересује позадина ове приче. Они хоће потребну услугу квалитетног превоза на овој трајектној линији. То им је сада ускраћено.

Покажите способност за рјешавање проблема. Покажите да желите радити у интересу грађана Херцег Новог и Црне Горе. То сте обећали. Али „обећање лудом радовање“, наводи се у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here