Жељко Комненовић изабран за предсједника Општине Тиват

 На данашњем седмом засиједању СО Тиват Жељко Комненовић изабран је за предсједника те општине. За његов избор гласало је 17 одборника владајуће коалиције  НП-ДЦГ-ДСС-ПЕС-ДСС-КЛ-ТА-БФ, док се остали одборници нису изјашњавали.

Након што је положио заклетву Комненовић је истакао да је Тиват доживио значајну  трансформацију те да их прави изазови тек чекају.

-Владати у граду у коме је 30 година била неприкосновена тврђава ДПС и његових помагача, доћи у позицији да по ступању на дужност буде упитна исплата зарада запосленима, са дужницима који су свакодневно долазили у канцеларију, блокада рада парламента, економске кризе, ковид, долазимо у ситуацију да имамо рекордан буџет говори само за себе. Већина грађана је задовољна овим рјешењем, а подјела ће увијек нажалост бити али им ја нећу давати допринос, поручио је Комненовић

Он је истакао да је прву честитку и прије самог избора, унапријед, добио од католичког свештеника што довољно говори о пријатељству и непријатељству.

Комненовић је казао и да треба имати визију те да се Тиват не може и не смије враћати уназад.

-Битно је да се ова средства која смо мукотрпно улагали у градску касу, коначно потроше и ту сам сагласан, али на начин да сви грађани Тивта буду задовољени. Очекујем да са формирањем актуелне власти кренемо у инвестиционе пројекте. Сарадња да државним органима мора бити боља, али она не зависи од нас. Надам се да ће сарадња са инвеститорима бити још боља и не смијемо пропустити те шансе, казао је Комненовић.

Он је истакао да је Тиват доживио крупну трансформацију и поручио да ће се лично залагати да се разлике између капиталних пројеката и градске инфраструктуре умање или буду што мање да се неби десило да грађани који шетају од Пина до ПортоМонтенегра осјете драстичну разлику. 

Подсјетимо, Комненовић је предходно поднио оставку на ту функцију. Како је законом прописано, по сили закона, престанком мандата предсједнику, престају и мандати потпредсједницима, у овом случају потпредсједнику Горану Божовићу, јер је Владимир Арсић поднио оставку на ту функцију.

Већином гласова на данашњој сједници усвојени су план и програм рада ДОО Аутобуска станица Тиват са финансијским планом за 2023., План и програм рада ЈУ “Дневни центар за дјецу и младе са сметњама и тешкоћама у развоју ” са финансијским планом за 2023. и Програм рада ТО Тиват са финансијским планом за 2023.

Извор: CG News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here