Демократе поднијеле кривичну пријаву против Бана и Поморског саобраћаја

Момо Копривица, посланик Демократа

Политичка партија Демократска Црна Гора поднијела је кривичну пријаву против компаније Поморски саобраћај и једног од сувласника Дејана Бана, саопштио је на конференцији за новинаре посланик те партије Момо Копривица.

Он је информисао да је Бан сам себи обрачунао и умањио концесиону накнаду, чиме је оштетио државни буџет, а себи прибавио противправну имовинску корист и, како је казао, демонстрирао непоштовање правног поретка.

– Поморски саобраћај, односно Дејан Бан, позивајући се на трећи пакет социо-eкономских мјера, сам себи је обрачунао и умањио концесиону накнаду у износу од 50%, што је у супротности са уговором којим су дефинисани права и обавезе, а које су уговорне стране претходно и закључиле – казао је Копривица.

Он је објаснио да је уговором између Поморског саобраћаја и Морског добра дефинисано да све измјене и допуне морају бити сачињене у писменој, као и у форми анекса уговора, а затим потписане и овјерене.

– У питању је кршење уговорних обавеза, али стекли су се и елементи кривичног дјела, које се гони по службеној дужности. Подношењем кривичне пријаве упутили смо акт процесне иницијативе према Вишем државном тужилаштву и позивамо их да предузму све мјере и радње из своје надлежности и утврде да ли је поступање Поморског саобраћаја незаконито, при чему је лако утврдити да је Бан, непоштовањем уговорних обеваза обезбједио себи против правну имовинску користи у износу од 50.784 еура – информисао је Копривица.

Правни тим Поморскг саобраћаја затражио је јуче од Привредног суда да им се омогући привремено обављање трајектне линије Каменари – Лепетане, али већ данас сва пловила су на везу у некадашњем бродоградилишту у Бијелој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here