Дани Новог Сада на Празнику мимозе и концерт Звонка Богдана

У оквиру Празника мимозе Културни центар и Туристичка организација промовишу град Нови Сад као Европску пријестоницу културе.

Представљање културе и гастрономије главног града Војводине на 54. Празнику мимозе почеће у 11 часова презентацијом специјалитета војвођанске кухиње у Парку мимозе и шетњом са тамбурашима до Белависте.

У 15 сати у Градској кафани биће организован традиционални новосадски ручак. Изложба фотографија  „Осјети дух Новог Сада“ ће бити одржана у фоајеу Дворане „Парк“  са почетком у 19 сати.  

Послије изложбе у Парку мимозе биће одржан концерт Звонка Богдана у 21 сат. Његове пјесме носе сјету прошлих дана, боемског живота, мирисе равнице и Дунава. „Мој Нови Саде“, „Када падне први снег“, „Моја мала нема мане“, „Ко те има тај те нема“, само су неки од хитова који се и даље пјевају са истим оним жаром као кад су настали. У случају кише, концерт ће бити одржан у дворани „Парк“.

Нови Сад је 2019. године био омладинска пријестоница Европе што га чини атрактивним и перспективним мјестом за младе и амбициозне људе. Изложбу прати историјска прича кроз фотографије и текстове од настанка Новог Сада до данас. Нови Сад, често називан и Српска Атина приповједа причу о хармоничном споју динамике великог града и сталожености његових житеља.

Програм представља наставак блиске сарадње Херцег Новог и Новог Сада, захваљујући којој је овај град пут представљен на Празнику мимозе још далеке 1985. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here