Трајекти Поморског саобраћаја од јутрос у некадашњем Бродоградилишту

Трајекти Поморског саобраћаја  данас су премјештени у некадашње  Бродоградилиште у Бијелој. Они су до данас били на везу у Каменарима и Лепетанима.

Подсјећамо, Влада Црне Горе је на сједници 9. фебруара ставила ван снаге закључак из 2019. године којим је компанији Поморски саобраћај омогућено да анексима продужава прије четири године истекли уговор са Морским добром о закупу пристаништа у Каменарима и Лепетанима. На основу одлуке Одбора директора ЈП Морско добро од 17. фебруара, раскинут је уговор са компанијом Поморски саобраћај, па је од тада предузеће из Будве задужено за одржавање линије Каменари-Лепетане. Поморски саобраћај прекинуо је превоз на тој линији у петак у поноћ.

На линији Каменари – Лепетане саобраћа само један трајект, „Василије“,  компаније „Брив“ из Котора, а како најављују из Владе и ЈП Морско добро ускоро очекују набавку барем два трајекта.

Влада је претходно дала сагласност на одлуку о измјенама и допунама одредби Статута Морског добра, који тој компанији омогућава управљање трајектном линијом Каменари – Лепетане.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here