Најизгледније новско финале Купа Црне Горе у одбојци

Најбоља женска одбојка у овој сезони игра се у Херцег Новом. Тачније, најбољи тимови су из нашег града. Већ 13 кола Херцег Нови и Албатрос то доказују у Супер лиги, а то je синоћ потврђено и у Купу Црне Горе у Спортском Центру Игало. Побјеђене су максималним резултатима подгоричке екипе у првим сусретима полуфинала.

Прво је ЖОК Херцег Нови преслишао Будућност  3:0, по сетовима 25:14, 25:6, 25:14. У екипи  тренера Милорада Крунића Диана Балаи постигла је 9 поена, Дарија Чабоненко и Јелена Станимировић по 8, Анастасија Бекхтерева 7, Татјана Бокан 5, Марија Тушевљак и Полина Лиутикова по 3 и Сара Најдић 2, док поене није уписала једино Тијана Тврдишић. Екипа Будућности имала је 30 грешака.

Са мало више неизвјесности, али са истим скором 3:0 (25:16 25:19, 25:14), Албатрос је побједио Морачу и вјероватно заказао финале са градским ривалом. Поене за побједу екипе Бранке Обрадовић уписале су Анђела Кукобат 14, Александра Шћекић 13, Олга Павлишук 11, Јелена Бијеловић 9, Милица Вулетић и Ана Поповић по 3, Таша Трајковић и Марија Батинић по 1 поен. Екипа Мораче имала је 20 грешака

Оба полуфинална сусрета су обиљежила чак три повреде. Прво је терен морала да напусти најбоља одбојкашица Будућности, Милева Магделнић, затим се у тиму Херцег Новог повриједила капитен Татјана Бокан. У другом полуфиналном сусрету повреду је зарадила Таша Трајковић из Албатроса. Општи је утисак да се не ради о тежим повредама и тренери се надају ће моћи да рачунају на њих већ у 14. колу Супер лиге.

Реванш сурети на програму су 1. и 2. марта у Подгорици, али с обзиром на резултате из Игала, највјероватније ће се играти новско финале.

У суботу, у 14. колу Супер лиге Херцег Нови гостује у Будви екипи Медитерана, а у дербију кола у недељу Албатрос дочекује званичног шампиона екипу  Галеба из Бара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here