На државном такмичењу 27 ученика из Херцег Новог

pixabay.com

На државном такмичењу у знању из природних наука и страних језика, које ће бити одржано овог и наредног викенда у Подгорици, учествоваће 27 основаца и средњошколаца из Херцег Новог.

Како саопштавају из Испитног центра Црне Горе, који је организатор државног такмичења, у суботу 25. фебруара, такмичиће се основци, а у недељу, 26. фебруара средњошколци, док ће наредног викенда, 4. и 5. марта, бити одржани усмени испити за оне који буду најбољи на писменом дијелу из страних језика.

У категорији математика VI такмичиће се три ученика из ОШ Орјенски батаљон – Данијел Анђелић, Мила Петровић и Елена Вуковић, док ће у категорији математика IX учесник бити Милица Митровић, ученица ОШ Дашо Павичић. Знање из физике показаће ученик ОШ Илија Кишић Михаило Пушара, а из биологије ученица Анђела Поповић ученица ОШ Орјенски батаљон. Међу ученицима деветог разреда, у категорији енглеског језика, такмичиће се ученица ОШ Милан Вуковић Маша Бошковић, затим ученици ОШ Илија Кишић Лазар Димић, Иван Меденица и Јован Мићуновић, као и ученици ОШ Дашо Павичић Дејана Сладовић, Мила Стриковић и Радмила Вавић. У категорији француског језика такмичиће се ученица ОШ Милан Вуковић Марија Раичевић.

Када је ријеч о СМШ Иван Горан Ковачић, у категорији математика III и IV знање ће показати ученици Лука Глушац и Сава Хутер, а из физике I и II ученик Василије Поповић. У категорији енглески I и II учествују ученице Инес Петковић, Јелена Радоњић, Дуња Вучуровић, а у старијој групи за енглески III и IV ученици Анђела Ковач, Лара Ковачевић и Андреј Воучко. На државном такмичењу у знању из италијанског језика III и IV учествују ученице Тијана Кустудић и Анђела Поповић, а из француској III и IV ученица Зорица Кнежевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here