У Матици српској у Новом Саду представљене књиге Перице Ђаковића о митрополиту Амфилохију

Књиге Перице Ђаковића „Христос се роди: Божићни интервјуи са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем“, у издању Матице српске – Друштво чланова у Црној Гори и „Морачки Јасновидац“ коју је објавио прошле  године, представљене су синоћ  у Матици српској у Новом Саду.

Перица Ђаковић, Фото архив РТХН

На промоцији у препуној сали Матице српске поред аутора,  говорили су академик Матија Бећковић, пјесник и управник Библиотеке Матице српске Селимир Радуловић и проф. др Драган Станић, предсједник Матице српске у Новом Саду.

Обје књиге Перице Ђаковића су интервјуи а са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем Радовићем, рађених од 2014. до 2020. године у оквиру телевизијске емисије „У жижи“.  Прва, коју је објавио на јесен прошле године, након Херцег Новог, представљена је у Подгорици, Пљевљима, Бару, Котору, Требињу,  Београду и на Косову и Метохији, а синоћ су се обје нашле пред новосадском публиком. 

-Интервјуи су интегрални, двочасовни. Оно што мене посебно радује што сам добио и оцјену од људи који се у ово разумију више него ја, да смо направили једну историјску причу, дотакли митрополита на други начин, казао је раније на промоцији у Херцег Новом  Ђаковић.  

Промоција књига Перице Ђаковића у Матици српској у Новом Саду

На промоцији је наступила сопранисткиња Маријана Совран која је отпјевала омиљену песму митрополита Амфилохија “Јечам жела Косовка девојка”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here